2015-05-13 01:18:32• hírek • Kocsis Zoltán

Döntött a hármas – de nem a Bayerné

Mágikus hármas: Messi, Suarez, Neymar
Mágikus hármas: Messi, Suarez, Neymar

Pokolian nehéz három gólt lőni a Barcelonának - az idei szezonban nem is fordult ez elő, csak kétszer - legutóbb október végén a Real Madrid otthonában. Ennél is nehezebb úgy, hogy közben ő ne rúgjon egyet se - no, erre 2013 tavaszán volt példa utoljára. Ám a Bayern München azzal a tudattal lépett pályára, hogy a 3-0-val csak a hosszabbítást tudná elérni, a továbbjutáshoz négy rúgott és nulla kapott gólra van szüksége. Pont, mint tette azt 2013. április 23-án, amikor Thomas Müller duplájával, Mario Gomez és Arjen Robben góljaival gázolták el a Barcelonát. A katalánok azóta nem is kaptak négy gólt egyetlen meccsen.

Nem tudni, hogy bíztak-e a csodában a bajorok, de az biztos, hogy roppant elszántan kezdték a meccset és Medi Benatia 7. percben szerzett fejes góljával gyorsan megszerezték a vezetést. Egyben kettőre csökkentették hátrányukat. Nem sokáig ábrándozhattak azonban a Bayern hívei: a 15. percben Lionel Messi ugratta ki pazarul Luis Suarezt, az uruguayi pedig rendkívül önzetlenül továbbpasszolt Neymarhoz, akinek csak be kellett rúgnia a labdát az üres kapuba.

Újabb támadás, újabb gól - Thomas Müller fejelt pazarul... de nem!, a labda nem került a a kapuba, mert Marc André ter Stegen a pipából kotorta ki. A másik oldalon Messi teszteli Manuel Neuert, majd ismét ter Stegen nyeri a Müller elleni párharcot. A kontrából dejá vu-érzése lehetett az embernek: Messi ugratta ki Suarezt (igaz, ezúttal fejjel), az uruguayi pedig önzetlenül továbbpasszolt Neymarhoz, a brazil pedig ezúttal is betalált.

Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a továbbjutás - még akkor is, ha a Bayern nem adta fel. Ter Stegen előbb Bastian Schweinsteiger fejesét hárította, majd Robert Lewandoski közeli bombáját védte két ütemben.

Ilyen körülmények között a második félidőt már csak azért játszották le, mert muszáj volt. Ez elsősorban a Barcelonán látszott, amely csapat rögtön a szünetben az öltözőben hagyta a két gólpasszt kiosztó Suarezt. Ám mintha az öltözőben maradt volna az agresszivitásuk is. Ezzel magyarázható talán, hogy az 58. percben Lewandowski hintába ültette Javier Mascheranót és pazarul csavart a jobb sarokba 17 méterről. Mi több, a 74. percben Müller a vezető gólt is megszerezte (a gólpassz ezúttal is Schweinsteigeré volt).

Végül tehát összejött a Bayernnek a három rúgott gól, amely azonban csak arra volt elég, hogy emelt fővel, győzelemmel búcsúzhasson az idei BL-sorozattól. A Barcelona viszont magabiztosan menetelt be a berlini fináléba és esélyesként várhatja a június 6-i döntőt.

Bajnokok Ligája elődöntő visszavágó (összesített eredmény):

Bayern München - Barcelona 3-2 (3-5)
gólok:
Benatia (7.), Lewandowski (58.), Müller (74) illetve Neymar (15., 29.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: