2019-05-22 12:10:21• hírek • Bede Emőke

Tizenhatodik alkalommal szervezik meg a Népi Mesterségek Vásárát

Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Facebook-oldala

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és Szatmár Megyei Múzeum a városnapok keretében idén is megszervezi a Népi Mesterségek Vásárát - adta hírül a hivatal sajtóosztálya.

Az immár tizenhatodik alkalommal megszervezésre kerülő vásár hivatalos megnyitójára szombaton, 17 órakor kerül sor, és közel 50 kézműves mester vesz majd részt rajta. A mesterek között a szatmáriak mellett akadnak szép számmal olyanok is, akik több száz kilométerről, Bukarestből, Szucsáváról, Kolozsvárról, Besztercéről, Nagyváradról, Székelyudvarhelyről, Aranyosgyéresről, Csíkszeredából, vagy épp Magyarországról érkeznek majd a vásárra. Mi több, lesznek olyanok is, akiknek munkáival első ízben találkozhat majd a szatmári közönség. 


A hivatal tájékoztatása szerint ebben az évben a tradicionális kerámiák, textíliák, fából készült használati és dekorációs tárgyak mellett lehet majd olyan mesterekkel is találkozni, akik a hagyományokat kortárs formába öntik, ezzel igyekezbe megtalálni az utat a fiatalabb nemzedékek felé is. Aki szeretne tehát beszerezni néhány különleges darabot, annak a hétvégén mindenképp érdemes majd kilátogatnia a Coposu sétány melletti rendezvénytérre.


A Népi Kézművesek Vásárával egyidőben zajlanak majd a Szatmárnémeti Városnapok további eseményei is, melyekről ide kattintva lehet tájékozódni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: