2013-05-28 17:17:22• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenhat kilométer járdát modernizálnak, a közműszolgáltatók is ásnak

Hegyi (Octavian Goga) út, Árpád (Vasile Lucaciu) út, Mikes Kelemen (Fragilor) utca - csak néhány azok közül a szatmárnémeti utcák közül, amelyek az utóbbi időben leginkább építkezésii telephez hasonlít. A polgármesteri hivatal több kilométernyi járdát újít fel és ásnak-túrnak a víz, gáz és áramszolgáltató cégek megbízottjai is.

A Hegyi (a Decebal hídtól távolodva előbb Lucian Blaga, majd Octavian Blaga) Szatmárnémeti egyik legforgalmasabb útja, a Zilah felől érkező tranzitforgalom is ezen keresztül közelítheti meg a központot vagy mehet tovább Nagykároly vagy Nagybánya felé. Itt több munkás rakja már napok óta a járda szegélyköveit. A régi burkolat nagy részét már felszedték, ahol pedig nem, ott egy pakológép is akadályozza a forgalmat. Mindez azonban elengedhetetlen tartozéka annak, hogy új járda épülhessen - ám nem csak itt.

„A polgármesteri hivatal idén 16.500 méternyi járdát aszfaltoz újra, elsősorban az Octavian Goga sugárúton, a 17-es és a Kárpátokról elnevezett lakónegyedekben", mondta a Szatmár.ro megkeresésére Dan Babut városmenedzser. „Ez nem megy egyik napról a másikra és néha kellemetlenségekkel jár", tette hozzá.

A Hegyi út elején (L. Blaga) a vízszolgáltató Apaserv végzett felújítási, modernizálási munkálatokat, míg az Árpád (Vasile Lucaciu) utca két közlekedési sávja közötti parkban az Electrica dolgozik: Babut elmondása szerint az áramszolgáltató idén hétezer méternyi vezetéket cserél ki.

Néhány napja a Kispiac melletti Mikes Kelemen (Fragilor) utcán is felszedték a burkolatot. Az ott lakók azt hihették, hogy az úttestet modernizálják, ám a kivitelező hamarosan tájékoztatta őket: egy füzetlapra kézzel írt, majd fénymásolóval sokszorosított cetlin megkérték a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy a gázvezeték cseréje miatt ne parkoljanak az úttesten. A városmenedzser elmondása szerint az EON négyezer méternyi vezetéket cserél ki idén.

Independentei, Ombódi, Ganea utcák - és még sorolhatnánk - komoly infrastrukturális munkálatok helyszínei (lesznek). Az utóbbi napok időjárása nem kedvez a munkálatoknak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: