2019-06-12 12:22:37• hírek • Bede Emőkes

Tizenhat gyógyszerészeti asszisztens búcsúzott a Kölcseytől

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumtól legelőször a tizenkettedikesek, majd a nyolcadikosok búcsúztak el, s kedden délután végre elérkezett a harmadéves gyógyszerészeti asszisztensek ideje is. A lányok és fiúk maroknyi csapata díszes talárt öltve köszönt el a patinás intézménytől a zsúfolásig megtelt díszteremben.

A hallgatókhoz és az őket ünneplő, több tucat szülőhöz, rokonhoz, baráthoz elsőként Pataki Enikő, a Kölcsey igazgatónője szólt. „Keresztúthoz értetek, visszalépni ezen az ösvényen már nem lehet, de látjátok talán már azt, hogy merre van a számotokra kijelölt irány. Mint a világot meghódítani induló mesebeli hősöknek, a ti vállatokon is ott van a tarisznya a hamuba sült pogácsákkal, melyeknek minden morzsája mágikus erőt ad. Mindazt őrzik, amit kölcseys létetek alatt, felnőtté válásotok útján magatokba szívtatok: a tudást, a tapasztalatot a hétköznapokhoz, a hivatásotokhoz, anyanyelvünk, magyarságunk tudatát, a kultúránkhoz való ragaszkodást, mely megtartó erőként fog bennetek működni” - búcsúzott a taláros társaságtól az intézményvezető, majd zárszóként kitartást, türelmet és sok sikert kívánt a végzősöknek az előttük álló hivatás végzéséhez.



Az igazgatótól a szót a harmadévesek, majd a tőlük búcsúzó iskolatársaik vették át. Beszédeik közös mezsgye mentén indultak el: mindkét szószóló az idő rohanó voltát emelte ki, utalva ezzel a szempillantás alatt eltelt, emlékekkel teli három évre, melyek során barátságok szövődtek, igazi közösséggé kovácsolódtak össze. E gondolatokat tükrözve az iskola jelképes kulcsának átadására is sor került, s noha ez is igen emelkedett pillanat volt, mégis legtöbben az eredményhirdetésre vártak leginkább.



A hároméves képzés évfolyamelsője Angi Orsolya lett, ki 9,79-es átlagosztályzattal zárta a gyógyszerészeti asszisztensi tanulmányait. Ami a 2018-2019-es tanévet illeti, a maroknyi csoportban tizenegyen is voltak, akik 10-essel zártak, de a többiek eredménye sem marad el sokkal mögöttük, így az iskola igazán büszke lehet friss végzőseire.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: