2012-10-07 10:00:38• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenhat felsőfokú végzettséggel rendelkezőt alkalmaznának

Szatmár megyében tizenhat felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállalót alkalmaznának különböző cégek, vállalatok. A megyében összesen 441 betöltetlen állás van, ami jóval több, mint a két héttel ezelőtti 388 - derül ki a Megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség jelentéséből.

A megszokottnál jóval több, szám szerint 16 olyan szabad munkahely is meg van hirdetve, amelynek betöltéséhez felsőfokú végzettséget követel a munkaadó. Érdekes, hogy a bármiféle képesítés nélkül betölthető állások száma is tizenhat.

A szabad munkahelyek túlnyomó többsége ezúttal is Szatmárnémetiben van, szám szerint 434. Ennek több, mint fele - 248 - a textiliparhoz köthető. Nagyszámú biztosítási ügynök (38 fő), asztalos (13 fő), eladó (13 fő) és elektrotechnikus (10 fő) is kerestetik.

Kisebb számban, de betöltetlen munkahelyek vannak a vendéglátói iparban (báros, szakács, szállodai szobalány, pincér), az autóiparban (autószerelő, autóvillanyszerelő), az építkezési iparban (villanyszerelő, kőműves, szobafestő) és a fémiparban (hegesztő, lakatos). Alkalmaznának továbbá turisztikai-, eladási- és ingatlanügynököket, egészségügyi asszisztenst, főkönyvelőt, elektroenergetikai mérnököt, számítógép-programozót.

A megyeközponton kívül jelenleg szabad munkahely csak Nagykárolyban van: a megye második legnagyobb településén három képesítés nélküli munkást alkalmaznának bontási munkálatokhoz valamint két autószerelőt és egy-egy gépkocsi-villanyszerelőt és autófestőt keresnek. Avasfelsőfaluban, Tasnádon és Turcon viszont egyetlen bejelentett üres munkahely sincs.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: