2013-03-04 16:29:26• hírek • Szatmár.ro

Tizenhárom kutya vizsgázott a hétvégén

Dog for Life Egyesület: nemzetközi színvonalú állatterápiás vizsgát tartottak ebeknek és gazdáiknak.

Komoly megmérettetés színhelye volt Szatmárnémeti a hétvégén: tizenhárom állatterápiás céllal kiképzett kutya és gazdáik tettek bizonyságot az elmúlt hónapokban szerzett tudásból. A Dog for Life Állatterápiás Egyesület által szervezett vizsgára az egész országból érkeztek vizsgázók, a kétnapos rendezvényt pedig megtisztelte jelenlétével többek között Willi Landt, az Országos Kutyakiképző Szövetség vezetője is. Jelen volt még Szénási Eugen, nemzetközi munkakutya-bíró, a Rescue TM temesvári mentőkutyás egyesület elnöke is, akinek a kutyája nagy valószínűséggel sikeresen vette a vizsga jelentette akadályokat és Virgil Enetescu pszichiáter is, aki érdekes előadást tartott kutya-ember viszonyáról, az állatterápiás foglalkozások jelentőségéről. Utóbbi egyébként a rendezvény keretében megkapta a Dog for Life Egyesület örökös tagja címet is, hiszen évek óta segíti az állatterápiás foglalkozások megszervezését.

Az, hogy a vizsga miként sikerült a résztvevőknek, csak 14 nap múlva derül ki, a komplex vizsgán a 90 százalékos teljesítmény feletti minősítést szerzett kutyák kapják meg az állatterápiás eb címet. A vizsga két napon keresztül folyt: voltak szabadtéri és zárt teremben tartott próbák. Elsősorban a kutya engedelmességét, idegrendszerét vizsgálták. Volt, hogy ínycsiklandó szendvicseknek kellet ellenállniuk, a fogyatékkal élő gyerekek simogatását-nyúzását tűrniük, nyugodtak kellett maradjanak akkor, amikor afrikai dobok hangjával állandó stresszhelyzetben tartották őket, sőt, még akkor is, amikor támadó szándékkal közeledett az állathoz valaki. Az ebek többsége jól szerepelt a vizsgán, így ők már hivatalosan is részt vehetnek majd állatterápiás képzéseken.

Román József, a Dog for Life Egyesület elnöke a rendezvényt követően elmondta: örül neki, hogy a tíz évvel ezelőtt elkezdett munkájának rengeteg követője van, egyre népszerűbbek az állatterápiás foglalkozások az országban. Ezt bizonyítja az is, hogy a közeljövőben több állatterápiás vizsgára is sor fog kerülni. A vizsgát követően Willi Landtól Román József átvehette a kutyakiképző-lektori díszoklevelet is.

Állatterápiás vizsgát tartottak

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: