2019-12-12 09:05:33• hírek • Bede Emőke

Tizenhárom kórus lépett fel szerda este a Károlyi-kastélyban

Az idei évben december 3. és 22. között ismét nagyszabású programsorozattal készül a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság, a Nagykárolyi Művelődési Központ, és a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ. Ennek keretében került megrendezésre a Karácsony Varázsa Kórusfesztivál is, melynek során úgy magyar, mint román nyelvű énekkarok fellépnek majd a helyi közönség előtt.

A kórusfesztivál második, s egyben utolsó estjén nem kevesebb mint 13 kórus állt a népes közönség elé a Károlyi-kastélyban, a legszebb magyar, sváb és latin nyelvű karácsonyi dalokkal töltve meg a lovagtermet. Feléptek: a Károli Gáspár kórus (vezényelt: Nagy Norbert), a Fatima templom kórusa (Juhász Miklós Gyula), a Csanálosról érkező Mátyás József kórus (vezényelt: Ludescher Annamária, zongorakíséret: Ludescher Hildegard), a mezőfényi Gyertyaláng (Szilágyi Gábor), a kaplonyi Páter Szabó Dömjén kórus (Baumgártner Márk), a Schwabischer Mannerchor férfikórus (Johann Vezér), valamint a Pro Ecclesia kórus (Lőrincz Szilveszter).


A két órán át tartó koncert minden fellépőjét hosszas tapssal jutalmazta a közel 400 személyt számláló közönség. Az est fénypontja pedig kétségtelenül az a meglepetés dal volt, melyet a Mátyás József, a Gyertyaláng, illetve a Páter Szabó Dömjén kórusok közösen adtak elő.


 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: