2016-11-20 08:45:09• hírek • Szatmar.ro

Tizenhárom csapat, töménytelen kolbász – idén is jól sikerült a Kolbásztérinbába

Tizenhárom csapat versengett a legjobb kolbász címéért szombaton a Borókagyökér Egyesületnél. Mindez az immár negyedik alkalommal megszervezett Kolbásztérinbába elnevezésű kolbásztöltő versenyen. A megmérettetés immár túlnőtt az ország határain, ugyanis magyarországi csapat is érkezett a Lépésházba kolbászt tölteni.

"Célunk a hagyományőrzés, a közösségépítés, a kézművesek, illetve táncosok bemutatása és természetesen, hogy a kilátogatók idén is jól érezzék magukat" - fogalmazott Szejke Judit, a Borókagyökér Egyesület elnöke, főszervező. Mindez sikerült is, hiszen a Lépésház emeletén kézművesvásár kapott helyet, a földszinten pedig, miközben készültek a kolbászok, tánccsoport és három énekes szórakoztatta a résztvevőket.

A kézművesek elmondása szerint szívesen vesznek részt a "borókás" rendezvényeken, és termékeik is egyre népszerűbbek Szatmárnémetiben. Különböző ezüst-, gyöngy- vagy éppen süthető gyurmából készült ékszerek mellett kézzel festett bögréket, gyerekeknek készült egyedi párnákat is megtalálhattunk.

A kolbásztöltő versenyt a Transilvania Broker csapata nyerte, második helyen a Eagle Bikers, míg harmadikon a Kalandtúra csapata végzett. Temészeten nem volt csapat, mely valamilyen kitüntetéssel ne távozott volna. Volt itt leginkább politikus, legkedvesebb, legsegítőkészebb, sőt még leghangosabb csapat is.

A csapatok - köztük a Politikai Disznóságok elnevezésű RMDSZ-csapat - kreativitásukat leginkább a mesterségük címere elkészítésében élhették ki. A feladat szerint csupa "disznóságból" kellett megvalósítani a rájuk leginkább jellemző makettet. Így készülhetett szalonnából, kolbászból és egyéb finomságokból kosárka, gémeskút, szélmalom, malac vagy éppen motorkerékpár. Ebben a versenyszámban a gyémánt fokozatot és a vele járó ajándékot a Model Shop tini csapata nyerte el.

A díjakon és disznóságokon túl pedig a legfontosabb, hogy a Kolbásztérinbába újabb jó alkalmat szolgáltatott a találkozásra, beszélgetésre, szórakozásra és nem utolsó sorban a táncra.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: