2009-06-12 15:31:36• hírek • Szatmar.ro

Tizenhárman indulhatnak

A FIA minden jelenlegi csapatnak engedélyt adott a 2010-ben való indulásra.

Az előre megszabott határidőt betartva a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) pénteken nyilvánosságra hozta azoknak csapatoknak a nevét, amelyek indulhatnak a 2010-es világbajnoki sorozatban.

A várakozásoknak megfelelően minden jelenlegi csapat rajta van a listán, amelyen három újonc is található, az ügy mégsem teljesen egyértelmű.

A Toyota, a Renault, a McLaren, a BMW és a BrawnGP egyelőre csak feltételes engedélyt kapott, mivel ők is feltételekhez kötötték a nevezésüket. Velük június 19.-ig szeretné lezárni a tárgyalásokat a FIA.

A Ferrarit és a Red Bullt szerződés köti a Forma1-hez, amely leszögezi, hogy 2012-ig nem hagyják el a sorozatot. Ennek ellenére mindkét istálló korábban határozottan kijelentette, amennyiben a FIA nem változtat szabálymódosítási tervein, akkor kilépnek a „száguldó cirkuszból." És ezt az olaszok pénteken is megerősítették. „A Ferrari megerősíti, nem vesz részt a 2010-es világbajnokságon, ha teljesülnek a FIA jelenlegi szándékai, amelyek sértik a szövetség és a Ferrari közötti egyezményt", áll a maranellóiak közleményében.

Egyelőre tehát csak az biztos, hogy a Williams és a Force India mellett három újonc, a USF1, a Campos és a Manor lesz ott a következő szezonban.



Egyelőre úgy tűnik, mindenki ott lesz jövőre is


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: