2009-10-06 15:49:49• hírek • Impulzus.ro

Tizenegyen Románia ellen

Benyújtotta a „11-en Románia ellen" névre keresztelt bizalmatlansági indítványt a PNL és az RMDSZ. A dokumentumot 124 parlamenti képviselő írta alá.

A két ház állandó tanácsa szerdán fog dönteni arról, hogy mikor tárgyalják meg az indítványt. A benyújtott dokumentum címével a két ellenzéki alakulat a Boc kabinet összetételére utalt, amely tíz miniszterből és a miniszterelnökből áll. Calin Popescu Tariceanu, Románia volt miniszterelnöke elmagyarázta, hogy az indítvány által a jelenlegi Kormány figyelmét akarják felhívni a politikai, morális és gazdasági krízisre. Nem utolsó sorban jelezni akarják azt is, hogy a Kormány illegálisan működik és a Basescu-Boc páros állandó veszélybe sodorja az országot.

A liberálisok azt is kifogásolják, hogy a Kormány egy újabb törvénycsomagért vállalna felelősséget, ami szintén egy meggondolatlan tett, és a totalitarizmus felé vezet. Ugyanis - magyarázta Tariceanu - Romániában már mindent felelősségvállalással és sürgősségi kormányrendeletekkel döntenek el, és így a Parlament csak egy kirakat intézménnyé degradálódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: