2015-03-15 01:51:02• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenegy tanintézet közel félszáz diákja az első street dance versenyen

Első alkalommal írták ki az iskolák street dance versenyét Romániában és Szatmárnémeti azon hat város közé tartozik, ahol megyei szakaszt rendeztek. Ezen tizenegy tanintézmény közel félszáz diákja nevezett be - az első három helyezett képviselheti majd Szatmárt az országos döntőben.

A versenynek szombat délután a Szakszervezetek Művelődési Háza adott otthont, a szervezés pedig a Black and White Angels táncstúdiónak köszönhető. A fiatalok igen neves zsűri előtt adhatták elő, hogy mit tudnak, hisz a romániai street dance egyik legkiemelkedőbb alakja, a nagyváradi Cosma Levi lennon mellett helyet kapott a zsűriasztalnál a budapesti Orosz András és a besztercei Kidu.

A versenyen összesen tíz szatmárnémeti és egy vidéki tanintézmény képviseltette magát: a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Mihai Eminescu Gimnázium, a Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceum, a Nicolae Steinhardt Ortodox Teológiai Líceum, a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum, Ioan Slavici Gimnázium, a Doamna Stanca Gimnázium, az Aurel Popp Művészeti Líceum, valamint Mircea Eliade Általános Iskola, a Ioan Creanga Általános Iskola és a Halmi Általános Iskola.

A versenyt Dj. Poison, Estinca és a beatboxos 2Shae előadása tette még színesebbé. A napi program ráadásul nem csak magából a versenyből állt, hisz 10.00 és 11-30-ig hip-pop koreográfiai workshopot, 18.00 - 21.00 között pedig house és hip-hop műhelymunkát tartottak.

A közel félszáz táncos csapatban és egyéniben is összemérte tudását. Természetesen külön kategóriában versenyeztek az általános iskolások és a gimnazisták is. A három tagú zsűri döntése alapján a kisebbek között a Mircea Eliade diákjai nyertek a Mihai Eminescu és a Nicolae Steinhardt általános iskolásai előtt, míg a gimnáziumok között az Aurel Popp Művészeti Líceum táncosai vitték el a pálmát az Eminescu és a Gheorghe Dragos elől.

Egyéniben az általános iskolások közül Andrei Ardelean nyert Fazekas Gergő és Alexandra Berdar előtt, míg a nagyobbak között Kajtár Ádám bizonyult a legügyesebbnek Major Vivien és Mike Alexandra előtt.

A verseny első három helyezettjei képviselhetik majd Szatmár megyét az országos döntőben, április 4-én, Besztercén.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: