2011-05-19 18:37:11• hírek • Balog Anita

Tizenegy napra színházi főváros lettünk

Csütörtök délután hat órakor vette kezdetét az idei, ötödik alkalommal megrendezett Sorompók Nélkül nemzetközi multikulturális színházi fesztivál. Ezzel tizenegy napra szatmárnémeti lett a színjátszás fellegvára, hiszen összesen 30 minőségi produkciót követhetnek figyelemmel az érdeklődők.

Több hónap szervezői munkájának végére került pont csütörtökön 18 órakor az Északi Színház előadótermében: kezdetét vette a Sorompók Nélkül fesztivál, amelyen három országból érkező színtársulatok lépnek majd fel. Az egybegyűlteket Stier Péter vezérigazgató köszöntötte, aki az idei fesztiválról szólt nagy vonalakban, majd Keresztes Attila, a Harag György társulat művészeti vezetője vette át a szót.

Az igazgató kollégájának, Andrei Mihalachénak az érdemeit emelte ki, hiszen a román társulat művészeti vezetőjének a kezdeményezésére indult el a fesztiválsorozat. A román társulat igazgatója kicsit meglepetten fogadta az elismerő szavakat, és megragadta a lehetőséget, hogy köszönetet mondjon a Polgármesteri Hivatalnak, aki a fesztivál megszervezésének a gondolatától kezdődően amiben csak tudta, támogatta a Sorompók nélkül létrejöttét.

Pataki Csaba alprefektus szerint a színvonalas fesztivál azzal, hogy ötödik alkalommal került megrendezésre, létjogosultságát bizonyította. Fontos, hogy a színházi előadások által jobban megismerhetjük egymás kultúráját és így a nemzetek közelebb kerülhetnek egymáshoz, vélte.


A fesztivál hivatalos megnyitója
A fesztivál hivatalos megnyitója


Ilyés Gyula polgármester elmondta: jól tudja, mennyi munka van a fesztivál megszervezése mögött, s hogy mennyire nehéz volt az elmúlt év a kulturális intézmények számára, éppen ezért pozitív dolognak tartja, hogy sok érdeklődőt vonzz a kultúra. Ilyés bízik abban, hogy a következő színházi évad befejeztével megkezdődhet a színház felújítása, amire pályázati pénzből EU-s támogatással kerülhet sor.

A színházi fesztivál a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadásával, a Mizantróppal vette kezdetét. A Sorompók nélkül fesztiválról és annak műsoráról itt olvashat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: