2017-04-06 13:27:49• hírek • Agerpres.ro

Tizenegy millió euró rendkívüli segély a tejtermelőknek

11 millió eurós rendkívüli támogatásban részesülnek a tejhasznú szarvasmarha-fajták tenyésztői, erről döntött szerdán a kormány.

A támogatás az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból finanszírozott 5,448 millió euróból és egy ennek megfelelő összegű állami finanszírozásból tevődik össze. Erre az intézkedésre az Oroszország ellen bevezetett embargó miatti veszteségek és a Kínától érkező megrendelések csökkenésének kárpótlására volt szükség.

"A támogatásban azok a gazdák részesülhetnek, akik legkevesebb három, legtöbb kilenc fős szarvasmarha-állománnyal rendelkeznek, és legkevesebb 4 tonna tejet értékesítettek 2015. április 1. és 2016. március 31-e között" - tájékoztat a kormány.

A kéréseket a megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségekhez (APIA) lehet leadni május 2-áig. A támogatási összegeket 2017. június 30-áig fizetik ki.

A kormány szerdán elfogadott határozata értelmében további 56,58 millió lej összegű támogatást kapnak idén az állattenyésztők. A kabinet által az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint az állami támogatásból 27,18 millió lejt a marha-, bivaly-, sertés- vagy lótenyésztőknek utalnak ki, 29,4 millió lejt pedig a juh- és kecskefajták tenyésztőinek.

Az összeget az állami költségvetésből fedezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: