2014-09-05 18:54:24• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenegy lőfegyverrel kapcsolatos bűncselekmény két nap alatt

Szeptember 3-5., azaz szerda és péntek között fokozottabb volt a rendőri jelenlét a határ menti megyékben egy országos program keretein belül. Az átfogó ellenőrzések eredménye: 920 szabálysértés az utakon és 36 felfedezett bűncselekmény.

A bűncselekmények közül 13 volt gazdasági, kilenc fegyverekkel kapcsolatos, három közúti, 10 pedig egyéb jellegű.

A rendőrök elkoboztak Tasnádon, Szatmárnémetiben és Szatmárudvariban 27 ezer szál Ukrajnából származó csempészcigarettát valamint 11 lőfegyvert és 40 töltényt. A lőfegyverek esetében rendszerint az okozott gondot, hogy a tulajdonos elmulasztotta jelenteni, hogy lejárt fegyverbirtoklási engedélye - amit 10 napon belül kötelező lett volna jelenteni. Ezért koboztak el többek között egy gumilövedékes Walther pisztolyt, egy Smith légpisztolyt, egy Narconia légpuskát valamint három Gamo légpuskát. Az érintettek (Szatmárnémetiből, Dobráról, Szamosdobról) nem csak fegyverbirtoklási-, használati- és viselési jogaikat veszítették el, de büntetőjogi eljárás is indul ellenük.

Az első két nap alatt a közúti rendőrség 920 szabálysértést állapított meg. Ezek egyharmada, szám szerint 313 a sebességhatár átlépése volt. A két nap alatt 18 jogosítványt függesztettek fel vagy semmisítettek meg és 11 forgalmi engedélyt vontak be. Batizon a példának okáért megállítottak egy Volvo személygépkocsit, amelynek lejárt az ideiglenes rendszáma.

Túrterebestelepen pedig egy turci férfi gépkocsijában 420 liter alkoholt találtak, a gépkocsit és a szeszt is elkobozták.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: