2017-03-06 13:19:05• hírek • Kocsis Zoltán

Tizenegy ittas vezető a hétvégén – Lázári viszi a prímet

Tizenegy ittas gépkocsivezető bukott le az elmúlt hétvégén Szatmár megye közútjain - pedig húsvétig még hat hét hátra van... Lázári két rekordot is felállított - elöljáróban annyit mondhatunk, nem lehet rá nagyon büszke.

A Szatmár Megyei Rendőrség tájékoztatása szerint négy autós ellen indítottak büntetőjogi eljárást, heten pedig bírságot fizethettek és bevonták a jogosítványukat ittas vezetés miatt.

A bírósági tárgyalás elé néző autósok közül kettő is lázári illetőségű, egyikük pedig a hétvége rekorját is felállította 0,73 mg/literes alkoholkoncentrációval. Az 59 éves férfi mellett egy 34 éves férfi „képviseli lázárit a dicsőséglistán", az ő leheletében 0,60 mg/l alkoholt észlelt a szonda.

Rajtuk kívül egy 38 éves szatmárhegyi férfi a Decebal-hídon 0,58, egy 28 éves egri férfi pedig a Szabadság-téren (Piata Libertatii) 0,43 mg/l alkoholszintet „fújt".

Valamennyi ittas vezető jogosítvány nélkül maradt, mások eleve jogsi nélkül vezettek. Egy 22 éves nagytarnai férfi vezetői engedélyét korábban már felfüggesztették, mégis kormány mögé ült, míg egy 50 éves szatmárudvari férfinak volt ugyan jogosítványa, de nem megfelelő: AN, B1 és B típusú engedélye nem tette (volna) lehetővé, hogy 4600 kilogrammnál nagyobb önsúllyal rendelkező járművet vezessen. Ehhez BE kategóriára lett volna szüksége...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: