2009-04-17 13:13:18• hírek • Szatmár.ro

Tizenegy hivatalos munkaszüneti nap

Az idei évtől kezdődően évente tizenegy szabadnapunk lesz, ugyanis az elmúlt évekhez képest hárommal növelték meg a munkaszüneti napok számát.

Idén összesen tizenegy munka nélküli hétköznapnak örvendhetünk, ami azt jelenti, hogy hárommal nőtt a hivatalos munkaszüneti napok száma. A Kormány jóváhagyott két szabadnapot Pünkösd alkalmával, egyet pedig Mária napjára - közli az Impulzus.ro.

 

Az év első két napja, január elseje és másodika szabad mindenki számára, további két szabadnapnak pedig Húsvétkor örülhetünk. Május elseje is hivatalos munkaszüneti nap, s a legutóbbi változtatásoknak köszönhetően pedig Pünkösd ünnepén is két szabadnap jár minden alkalmazottnak. A soron következő szabadnap Mária napján lesz. December havában pedig összesen három nap munkaszünet áll rendelkezésünkre, ugyanis december elsején, a nemzeti ünnep miatt és Karácsonykor sem kell dolgozni.

Az idei szabadnappal Románia megközelíti az európai átlagot. A statisztikák szerint az európai szabadnapok átlaga 13.

Portugáliában, Magyarországon, Svédországban és Belgiumban van a legtöbb hivatalos munkaszünet. Ezeket követi Bulgária és Ausztria 13 szabadnappal. A görögök, a franciák, a németek és a csehek 12 szabadnapot kapnak évente.

Munkaszünet - idén több a szabadnap

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: