2012-07-02 17:10:48• hírek • Szatmar.ro

Húsz év után kardoznak ismét a szatmáriak

Hétfőn a kardozók küzdelmével folytatódott a Konstancán megrendezett országos vívó gyermekbajnokság. A Szatmárnémeti Sportklub hosszú kihagyás után öt sportolóval képviselteti magát ebben a szakágban.

Szatmárnémetiben Porcza Attila vezetésével nemrégiben alakult meg újra a kard szakág, ennek következtében két évtized után ismét pástra állhattak szatmári kardozók is a bajnokságon. A 10-11 éves fiúk korosztályában Borlan Arius és Gaman Dávid rögtön a főtábla első körében összekerült egymással. Borlan jutott tovább, ám a következő körben neki is megálljt parancsoltak, így ő a 16., csapattársa pedig a 19. helyen végzett a 31 főt számláló mezőnyben. Indult egy szatmári a 12-13 évesek között is, Heim Zoltán a 18. helyet szerezte meg a 32 fős mezőnyben.

A csapatversenyben a fiúk egyaránt 45-36-ra verték előbb a Jászvásárt, majd a Sloboziát is, hogy aztán az elődöntőben a Riposta II, a kisdöntőben pedig a Riposta I-től kikapva a negyedik helyet szerezzék meg a 16 csapat között.

„Az ellenfelek frissebbek voltak, az első két nyert mérkőzésen 10-15 tusos hátrányból jöttek vissza a fiúk, ez pedig kivett belőlük. Mindenesetre, ha az egyéniben is úgy vívtak volna, mint a csapatban, akkor biztosan lett volna egy érem is" , vonta le a mestermérleget Porcza.

A bajnokság a lányok egyéni és csapatversenyével ér majd véget, Szatmárnémetit itt Dalia Dragan és Ozsváth Tessza képviseli majd.

A hétvégén véget ért a párbajtőrözők küzdelme, a lányok eredményeivel még adósak vagyunk olvasóinknak. Pfeifer Melany arany-, Kató Zsófia pedig bronzérmet szerzett. Csapatban Teodora Dragusin, Teodora Coste, Pallai Amarillisz és Pffeifer Melany alkotta Sportklub I a második helyen végzett, miután a döntőben szoros mérkőzésen kikapott a Nagyváradtól, a Nagy Tamara, Nagy Csilla, Kató Zsófia és Plébán Ingrid alkotta második csapat viszont a kisdöntőben 45-42-re felülmúlta a Bukaresti Olimpiát és a harmadik helyen zárt.

Amint arról korábban beszámoltunk, Csiszár Ferenc és Nagy Lehel tanítványai közül Mácska Ádám az első, Szilágyi Balázs pedig a harmadik helyen végzett, a Ziman Daviddal és Oroian Alexszal kiegészített csapat pedig aranyérmet szerzett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: