2016-04-27 15:03:58• hírek • Szatmár.ro

Tízen versengenek Szatmárnémeti polgármesteri székéért

Kilenc politikai szervezet képviselője és egy független jelölt készül versenybe szállni a szatmári megyeszékhely polgármesteri tisztségéért - tudtuk meg a Városi Választási Bizottságtól. Volt olyan jelölt, aki egyszer visszavonta, majd újra leadta jelentkezését, a legutolsó jelölési dokumentum-csomagot pedig kedden 23.30-kor adták le.

Kedden éjfél volt a határidő, ameddig a politikai szervezetek illetve független jelöltek iktathatták jelöltségi dokumentumaikat a Szatmárnémeti Választási Bizottság Jiului utcán található székhelyén. A határidő érvényes volt a helyi tanácsosi listák és a polgármesterjelöltek dossziéinak a leadására is.

Cikkünk írásának pillanatában kilenc polgármesterjelölt iratait fogadta el a választási bizottság, a PPUSL (Szociálliberális Humanista Erő Pártja) jelöltjének, Deac Vasilénak a jelentkezését még nem tárgyalták meg, lévén hogy ő a jelentkezését kedden 23.30-kor véglegesítette az elvásároknak megfelelő teljes paksaméta leadásával.

A választási bizottság a jelentkezések sorrendjében adta meg a polgármesterjelöltek listáját a Szatmár.ro-nak. Elsőként a PNL (Nemzeti Liberális Párt) jelöltje, Adrian Cozma adta le jelentkezését, őt követte az ALDE (Liberálisok és Demokraták Szövetsége) jelöltje, a Szatmár Megyei Tanács jelenlegi elnöke, Adrian Stef. Horea Anderco eredetileg a PMP (Népi Mozgalom Pártja) párt színeiben jelentette be először jelöltségét, majd visszavonta azt, most függetlenként száll harcba újra a polgármesteri székért. Dorel Coica jelenlegi polgármester a PSD (Szociáldemokrata Párt) színeiben szerezte meg a polgármesteri tisztséget, most is a párt színeiben indul a választásokon. Nicolae Cristian Ghiarfas a PNTCD (Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt) polgármesterjelöltje, Csáki Csongor a PMP színeiben szeretne polgármester lenni, Nicolae Ciorba pedig a PND (Nemzeti Demokrata Párt) jelöltje. Utóbbi volt az, aki április 24-én leadta jelentkezését, 25-én visszavonta, 26-án pedig újra leadta azt. Ioan Opris az UNPR (Románia Haladásáért Nemzeti Unió) polgármesterjelöltje.

Kereskényi Gábor, a Szatmárnémeti RMDSZ polgármesterjelöltje a jelenlegi polgármester legerősebb ellenfelének számít. Ezt az is bizonyítja, hogy a jelölésben is rengetegen álltak mögé: a szükséges 1060 aláírás helyett közel 7200 támogatási szignót adott le, emellett a Német Demokrata Fórum és a Magyar Polgári Párt helyi szervezete is őt támogatja.

Mint már említettük, a PPUSL jelöltjének, Deac Vasilénak a dossziéját a késői leadás miatt még vizsgálja a választási bizottság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: