2015-07-01 12:09:02• hírek • Kocsis Zoltán

Tízen buktak, 58-nak bejött a panasz

A megszabott ütemterv szerint elbírálták a VIII.-s diákok által megfellebbezett képességfelmérő dolgozatokat és nyilvánosságra hozták azok eredményeit. Összesen 68 dolgozat értékelése változott, Szatmár megye sikerességi aránya (legalábbis két tizedes számig számítva) viszont nem: maradt 76,73%.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint összesen 136 dolgozatot kellett felülvizsgálniuk a szakembereknek. Pontosan a fele, azaz 68 esetében nem láttak okot rá, hogy bármilyen módon változtassanak az eredeti jegyen. Másik 58 felmérő esetében viszony emeltek az értékelésen, további 10 esetben viszont csökkentettek rajta.

Nem változott tehát a százalékos arány, így továbbra is a diákok 76,73%-s teljesítette sikerrel a megmérettetést. Amely így is jelentősen jobb eredmény, mint az egy éve elért 65,42%.

A képességfelmérőre Szatmár megyében összesen 2578 nyolcadik osztályos iratkozott fel. Tizenkét diák zárta maximális jeggyel, azaz 10-sel a felmérőt. Tantárgyanként lebontva román nyelv és irodalom vizsgán tízen, magyar nyelv és irodalom vizsgán kilencen, matematikából pedig 66-an teljesítettek 10-est érően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: