2013-05-13 22:48:55• hírek • Kocsis Zoltán

Tíz új szatmári tagja lesz a Romániai Községek Egyesületének

Tíz szatmári község jelezte csatlakozási szándékát a Romániai Községek Egyesületéhez, jelentették be a hétfői tisztújító gyűlésen. Az eseményre a megyei tanács nagy tanácstermében került sor és részt vett rajta az egyesület országos elnöke, Emil Draghici, a Dambovita megyei Vulcana Bai település polgármestere.

Az egyesületnek Szatmár megyében eddig tizenkilenc tagja volt, ám további tíz jelezte csatlakozási szándékát. A Romániai Községek Egyesülete az ország 2853 községének közel 70%-át tömöríti.
A szatmárnémeti megbeszélésen részt vettek az egyesület Szilágy, Bihar és Máramaros megyei tagjai is. Látogatásuk célja az volt, hogy megosszák tapasztalataikat szatmári kollégáikkal. Boncidai Csaba, a szilágysági Perecsen polgármestere elmondta például, miként fizetnek egyes közalkalmazottakat az összegyűjtött tagdíjból.

„Az az abszurd helyzet állt elő, hogy adományként kaptunk ugyan iskolabuszokat, ám nem volt pénzünk a gépkocsivezető bérezésére. Mint ahogy az uniós pályázatok révén létrehozott parkok - játszóterek karbantartási, takarítási munkáit elvégző személyzet fizetésére sem. Ám így, az egyesület tagjaként már biztosítani tudjuk ezeket", magyarázta Boncidai.

A hétfői tanácskozás egyben az egyesület szatmári fiókjának tisztújítója is volt. Ezen eldőlt, hogy a következő három évben Silviu Zetea aranyosmeggyesi polgármester lesz az elnök, Pop Dumitru szatmárudvari polgármester az alelnök és Bartók Gurzau János krasznabélteki polgármester a főtitkár.

Zetea székfoglalójában kijelentette, elnöki tisztsége számára nem csak megtiszteltetés, hanem kötelezettség is. Az egyesület tagjaként gyakorlati segítséget és tanácsokat vár és ígért a tagoktól illetve a tagoknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: