2014-11-05 16:47:55• hírek • MTI

Tíz százalékkal nőtt a kolozsvári repülőtér forgalma

Tíz százalékkal nőtt a kolozsvári nemzetközi repülőtér forgalma az idén - jelentette be a repülőtér igazgatója abból az alkalomból, hogy a légi kikötőben szerdán köszöntötték az egymilliomodik idei utast.

David Ciceo, az Avram Iancu Repülőtér igazgatója az Agerpres hírügynökségnek elmondta, idén hat héttel korábban érték el az egymilliós utasszámot, mint tavaly, és arra számítanak, hogy év végéig 1,15 millió utast szolgálnak ki. Az egymilliomodik utast a Kolozs megyei önkormányzat ideiglenes elnöke, Vákár István, és a repülőtér igazgatója köszöntötte. A szerencsés utas repülőjegyet és vásárlási utalványt kapott ajándékba.

A Kolozs Megyei Tanács által működtetett légi kikötő a bukaresti után Románia második legforgalmasabb repülőtere, és az idei a második év, amikor utasforgalma meghaladja az egymilliót.

A repülőtérről öt légitársaság huszonegy európai városba indít menetrend szerinti járatokat. 2013 októberében avatták fel a repülőtér új, 2100 méter hosszú kifutópályáját, amelynek folyamatban van a 3500 méteresre történő meghosszabbítása. Ehhez előbb a Kisszamosnak kell új medret ásni a repülőtér közelében.

David Ciceo igazgató nemrég kijelentette, reményei szerint 7-8 éven belül immár közvetlen repülőjáratok indulhatnak Kolozsvárról az Amerikai Egyesült Államok repülőtereire.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: