2014-08-08 18:04:29• hírek • Szatmár.ro

Tíz szatmári diák utazik

Jutalomtáborozáson vesznek részt azok a diákok, akik jó eredményeket értek el az országos és nemzetközi tantárgyversenyeken. Szatmárról tíz diák utazik a tengerpartra.

Augusztus 18 és szeptember 8 között az Ifjúsági- és Sportminisztérium tábort szervez azoknak a diákoknak, akik helyezést értek el a különböző országos tantárgyversenyeken, illetve jól szerepeltek a nemzetközi megmérettetéseken az elmúlt tanévben. Az erre szánt költségvetés országos szinten négyszáz diák és negyven kísérő számára teszi lehetővé az elszállásolást és étkeztetést a tengerparton megszervezett táborban.

Szatmár megyéből összesen tíz diák vesz részt a jutalomtáborozáson.

Baranyai István Dávid, a szatmárnémeti 10-es Általános Iskola hetedikes diákja harmadik helyezést ért el az Európai Magyar Gimnáziumok Matematika Versenyén, Beiland Arnold, a Nagykárolyi Elméleti Líceum tizenegyedikes diákja, szintén ezen a versenyen lett negyedik helyezett, míg Boros Csaba, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum hatodik osztályos diákja negyedik helyezést ért el ezen a megmérettetésen.

Boros Zoltán, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum tizedikes diákja harmadik lett az Európai Magyar Középiskolák Matematika Versenyén, Fógel Péter, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium kilencedikes tanulója pedig második lett ugyanezen a versenyen.

Kovács Péter Zoltán, a Nagykárolyi Elméleti Líceum kilencedik osztályos diákja negyedik lett a nemzetközi magyar nyelv, irodalom és kultúra versenyen, Nagy Barbara Yvette, az Aurel Popp Művészeti Líceum végzős diákja pedig első helyezést ért el az országos képzőművészeti tantárgyversenyen.

Scheffler Barna, Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum kilencedikes tanulója első helyezést ért el az Európai Magyar Középiskolák Matematika Versenyén, iskolatársa, Scheffler Gergő, tizedik osztályos tanuló szintén első lett ugyanezen a megmérettetésen. Végül, Tempfli Levente, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákja negyedik lett az Európai Magyar Gimnáziumok Matematika versenyén.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő-tanáraiknak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: