2018-08-20 11:54:01• hírek • Bede Emőke

Tíz radar pásztázta az utakat a hosszú hétvégén

A közalkalmazottak jelentős része hosszú hétvégének örvendhetett, és sok privát szektorban dolgozó is mostanra időzítette a szabadságát. A megnövekedett autós forgalom pedig várható módon fokozott rendőri jelenlétet vont maga után.

Az augusztus 15. és 19. közti időszakban 350 rendőr teljesített szolgálatot, közülük sokan radarral vadásztak a gyorshajtókra és az egyéb szabálytalankodókra. Az akciónak meg is lett az eredménye, ugyanis több mint 400 bírságot róttak ki az elmúlt napokban. Kiegészítő intézkedésként felfüggesztettek 52 jogosítványt, illetve bevontak 6 forgalmi engedélyt is.
 

De olyanok is voltak, akiknek jogsiját nem is lehetett felfüggeszteni, ugyanis egyáltalán nem rendelkeztek ilyennel. Így járt például az a nagykárolyi férfi is, akit Kaplony területén állítottak meg igazoltatás céljából a közlekedésiek. A 43 éves férfiről csakhamar kiderült, nem rendelkezik vezetői engedéllyel, így a rendőrség eljárást indított ellene.
 

Ittas vezetőkből sem volt hiány. Egy 32 éves, Kolcs községből származó férfi és egy 66 éves nagybányai férfi is legurított néhány italt, mielőtt autóba szállt volna. Előbbi esetében 0,45 mg/l, utóbbinál pedig 0,55 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a szonda. Mindkettejük ellen alkoholos befolyásoltság alatti vezetés miatt indítottak eljárást.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: