2015-09-18 16:27:24• hírek • Szatmár.ro

Tíz millió lejt kap Szatmár megye röntgengépek vásárlására

Rendkívüli tanácsülésre gyűltek össze péntek délben a megyei tanácsosok: a téma valóban fontos volt, hiszen a megye 10 millió lejt kapott kórházi felszerelések - konkrétabban röntgengépek - vásárlására. A tanácsosok szavazatukkal jóvá kellett hagyják a felszerelések megvásárlásához szükséges önrész biztosítását.

Villámtanácsülés volt pénteken, amelyen egyhangúlag megszavazták az egyetlen határozati pontot a Szatmár Megyei Tanács tagjai. Az egészségügyi minisztérium ugyanis 10 millió lejt utalt ki Szatmár megyének modern röntgengépek vásárlására, emiatt pedig módosítani kellett a költségvetést, hogy biztosítani tudják az önrészt ezek megvásárlásához.

A tanácsülést követően Marcela Papici, a Szatmár Megyei Kórház menedzsere adott bővebb tájékoztatást a vásárlásról, illetve a pénzösszeg elosztásáról. Ebből 6,5 millió lejt a megyeközpont fog kapni, a megyei kórház mindkét épületében lesz új röntgengép. "A két épületben különböző osztályok működnek, ám mindkettőben szükség van egy-egy ilyen modern eszközre. Például a belgyógyászatra beutalt beteget nem szeretnénk átküldeni a másik épületbe, mert csak ott van röntgenkészülék, amivel megvizsgálhatják" - magyarázta Papici. Mint kiderült, a Régi Kórházban - a megyei kórház II.-es épületében - működő röntgen 1987 óta van szolgálatban.

Új készüléket vásárolnak a köznyelvben TBC kórházként emlegetett egészségügyi központ számára és új gép kerül Tasnádra is. "Tasnádon németországi adományként kaptunk egy röntgent, ám az nem digitális. A digitalizálás több mint 20 ezer euróba kerülne, ezért inkább oda is egy új gépet veszünk" - mondta Papici.

A kórházmenedzser szerint rövid időn belül megérkeznek az új berendezések, ugyanis több felszerelési kategóriában is lebonyolítottak már tavaly közbeszerzési eljárásokat, csak a pénzre vártak a tényleges vásárláshoz.

Villámtanácsülésre gyűltek össze a Szatmár Megyei Tanács tagjai

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: