2009-07-11 17:09:05• hírek • MTI

Tíz métert zuhant

Megvan az első idei halálos áldozat Európa legnagyobb könnyűzenei eseményén, az újvidéki Exiten - egy 22 éves angol fiú, valószínűleg kábítószer hatása alatt, lezuhant a péterváradi erőd 10 méter magas faláról, és életét vesztette.

A fesztivál csütörtökön kezdődött, vasárnapig tart, és a második napján több mint 40 ezer látogatója volt a 25 színpadon zajló koncerteknek. A Londonból érkezett Anthony Jonathan Fisk halálos balesete szombat hajnalban két órakor történt.

A Duna jobb partján, Közép-Európa legnagyobb, a XVIII. században épült erődrendszerében tizedik alkalommal megrendezett fesztivál rendjére a szerb rendőrség próbál ügyelni. Járőrei főleg a kábítószer-fogyasztókra figyelnek. Szombatig 53 személytől összesen 150 gramm marihuánát, 23 gramm amfetamint, s ugyancsak számottevő mennyiségű hasist, extasi-tablettát, trodont, metadont és egyéb drogot vettek el.

Tizenhat személyt - köztük 15 külföldit - vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A legnagyobb fogást azonban egy, a bácskai Cservenkáról (Crvenka) érkezett 26 éves nő, Bojana B. jelentette, akinél 18 csomag amfetamint találtak.

Az Exit "fekete krónikája" több évre nyúlik vissza, aminek talán az is az oka lehet, hogy ahol napokon át több tízezer ember örvénylik, él felfokozott hangulatban, ott szinte elkerülhetetlenek a balesetek. Tavaly ebbe a természet is besegített - egy éjjeli nagy viharban letört faág ráesett egy sátorra, és halálra sújtott egy 23 éves szerb lányt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: