2018-04-04 07:39:23• hírek • Közlemény

Tíz ideiglenes átkelőhely tart nyitva a magyarországi választás napján a román-magyar határon

A magyar és a román hatóságok nemrég megállapodtak arról, hogy április 8-án, a magyarországi országgyűlési választások napján is nyitva tart majd az a tíz ideiglenes határátkelőhely, amelyet jelenleg csak szombatonként használhatnak a két ország állampolgárai – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Elmondta: a választások napján 8 és 18 óra között tartanak nyitva az ideiglenes határátkelőhelyek, és ezzel könnyebbé válik a határ közelében élő magyarok számára a választásokon való részvétel.


A két ország határán jelenleg 11 átkelőhelyen lehet állandó jelleggel átjutni, ezért Románia kormányával megegyeztek abban, hogy az ideiglenes átkelőhelyek közül kettőt, a Dombegyház és Kisvarjaspuszta (Variasul Mic), valamint az Elek és Ottlaka (Graniceri) közöttit az év végétől állandóan nyitva tartják és a Szatmár megyei Zajta és Nagypeleske (Peles) között is állandóvá teszik majd a határátkelőhelyet.


„Számítunk arra, hogy a határon túliak nagy számban leadják a szavazatukat. Azt szeretnénk, ha a következő Országgyűlés az egész világ magyarságának a politikai akaratát tükrözné” - jelentette ki Szijjártó Péter.


Szatmár megyében április 8-án tehát a Pete-Csengersima és a Csanálos-Vállaj állandó határátkelőhelyek mellett a Szárazberek-Garbolc, a Nagypeleske-Zajta és a Szaniszló-Ömböly ideiglenes átkelőkön is be lehet majd lépni Magyarország területére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: