2020-05-16 12:29:10• hírek • MTI

Tíz halott egy brazíliai tűzpárbajban

A brazil rendőrség rajtaütött drogkereskedőkön pénteken egy riói favelában, és tűzpárbajban megölt tíz embert, köztük egy körözött drogbárót, a helyszínen megtalálták a drogbanda fegyverraktárát is.

A katonai rendészet egyik elitalakulata egy drogbáró után kutatott a Rio de Janeiro északi részén lévő Complexo de Alemao nevű szegénynegyedben, és az egyik háznál, amely a hatóságok információi szerint a drogkereskedők fegyverraktáraként szolgált, bűnözők tüzet nyitottak a kommandósokra, valamint kézigránátokat dobtak feléjük.
 

Ekkor tört ki a tűzpárbaj, amelyben meghalt többek között a keresett drogbáró, és egy rendőr is megsebesült. A rendőrök lőfegyvereket, 85 kézigránátot és kábítószert találtak a házban – olvasható a rendőrség közleményében.
 

A tűzpárbaj után öt sebesültet kórházba szállítottak, de ott mind életét vesztette. Öt ember holttestét pedig a favela lakói vitték ki a negyed bejáratához, és egymás mellett lefektették. Több tucatnyian összegyűltek ott ezután, és egy kisebb tüntetés alakult ki. Arra panaszkodtak az emberek, hogy a kormány vajmi kevéssel segíti a szegény közösségeket a koronavírus-járvány idején, miközben a rendőrségi akciók száma nem csökkent.
 

Név nélkül nyilatkozó tisztségviselők elmondták, hogy a megölt bandavezér 2016-ban megszökött a börtönből. Az év első három hónapjában a riói rendőrség akciói során 429 embert ölt meg, ami alig marad el a tavalyi adatoktól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: