2019-05-21 10:06:04• hírek • Bede Emőke

Tíz gazdaságot öntött el az ár Komorzánban – Helyszíni képek

Fotók: ISU Satu Mare Facebook-oldala
Fotók: ISU Satu Mare Facebook-oldala

Kedd délelőtt Darius Filip prefektus összehívta a Sürgősségi Helyezettek Foglalkozó Bizottság tagjait, hogy a megyénkben kanyargó, áradással fenyegető folyók és patakok helyzetét megtárgyalják, illetve egyeztessenek a szükséges óvintézkedésekről.

Mivel a Turc patak vize a nagygércei mérőpontnál elérte a kritikus szintet, ezért az illetékes hatóság úgy döntött, vörös kódot léptetnek érvénybe. Annál is inkább, mivel a következő napok időjárási előrejelzése szerint további esőzésekre lehet számítani. Hasonlóan éber figyelmet igényel a Túr és a Kraszna helyzete, melyek szintén áradással fenyegetnek. Ennek jegyében az érintett területeken folyamatosan monitorozzák a vízszintet, illetve jelentik is azt a központ felé, hogy fel lehessen készülni bármilyen helyzetre.A Sürgősségi Helyezettek Foglalkozó Bizottság ülésén kiderült, a román-ukrán határ közelében található Komorzán településen 10 gazdaságot (udvarokat és pincéket) már elöntött az ár, illetve 15 hektárnyi mezőgazdasági területen jelenleg is áll a víz. Más területekről egyelőre nem jelentettek súlyosabb gondokat. Darius Filip arra kérte a belügyminisztériumi szervezet, hogy fokozzák az érintett zónák megfigyelését, valamint törekedjenek hatékony kommunikációra a helyi sürgősségi helyzetekkel foglalkozó bizottságokkal is.


Ezzel egy időben a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség is közleményt adott ki, melyben arról számolnak be, hogy egyelőre nem érkeztek a 112-es segélyhívóra bejelentések. Ugyanakkor a tűzoltók folyamatosan készültségben vannak, ha pedig a helyzet úgy kívánja, azonnal közbe tudnak lépni.
Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: