2018-01-22 07:44:53• hírek • Bede Emőke

Tíz évesen koldulnak, tizennégy évesen pedig már prostituáltak

A Stea Egyesület által végzett kutatás elrettentő adatokra hívta fel a figyelmet: a mélyszegénységben élő gyerekek már 10 évesen az utcákon koldulnak, 14 évesen pedig áruba bocsájtják testüket.

A kérdőíves kutatásban 600 szatmári család vett részt, ezek mindegyikének a napi betevőre is alig futja. A kapott válaszok kiértékelése után feltárult az elrettentő valóság. A gyerekek 52 százaléka nem jár óvodába, 28 százalékát nem íratták be szülei az elemi oktatásba, a nagyobb gyerekeknek pedig több mint fele soha nem tette be a lábát egy általános iskolába sem.
 

Ami a koldulást illeti, a kérdőívet kitöltők elmondása szerint a gyerekek átlagosan 10 évesen kerülnek ki az utcára, hogy koldulás által jussanak pénzhez. 14 évesen pedig nem ritka, hogy testüket áruba bocsájtják a pénzszerzés érdekében.
 

A családon belüli erőszak is szinte mindennapos: a gyermekek 14 százaléka, a nőknek pedig 11 százaléka naponta lesz a fizikai agresszió áldozata. Az agresszivitás mellett a folyamatos éhezés is jelen van ezen családok életében. A megkérdezett családok 13 százaléka már volt olyan nehéz helyzetben, hogy a város kukáiból szedte össze a napi ennivalót, illetve ezen családok egy harmadáról elmondható, hogy legalább egy családtag üres gyomorral fekszik le esténként.
 

A nehéz sorsok egyik állandó kísérője az alkohol és a drog: a kitöltött kérdőívek szerint a 600 családból több, mint 60-ban napi szinten fogyasztanak tudatmódosító szereket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: