2008-01-18 14:11:47• hírek • István Löchli

TDK a Babes- Bolyai Tudományegyetemen

 Színvonalas volt a pedagógiai kutatás témakörében tartott TDK a Bolyain.

 

Pedagógiai kutatás témakörében a Babes Bolyai Tudomány Egyetem Tanítóképző szakának, valamint a Szatmári Magyar Diákszövetség szervezésében Tudományos Diákköri Konferenciára került sor pénteken a BBTE második évfolyamos diákjainak körében.

Amint azt Szabó- Thameiner Noémi, az egyetem tanára a Szatmár.ro-nak elmondta, mindenképpen szükséges az ilyen jellegű tevékenységek megszervezése, mely nagymértékben hozzájárul a diákok tudományos fejlődőséhez. Fejleszti az előadókészséget, illetve a dolgozatok megírásánál az írásbeli készséget is. A másik fő szempont amiért megéri egy TDK-n részt venni, hogy így a diákok bővebb képet kaphatnak arról, hogy kell egy államvizsgát megírni. - hangoztatta. 

A TDK zsűrije, Bonczidai Eszter az egyetem diákja, Bura László nyugalmazott tanár, és a BBTE tanári karából tevődött össze. A tudományos versenyen tizenegy diák vett részt, és színvonalas előadásokat hallhattak a megjelentek. Amint azt Polner Zoltán, az SZMDSZ elnöke a Szatmár.ro-nak elmondta, az első három helyezett nagy értékű könyvvásárlási utalványban részesül, valamint minden résztvevőt oklevéllel is díjaznak. A zsűri egyöntetű döntése szerint Simon Hütter Teréz "A zene hatása a kismajtényi általános iskola szimultán osztályában" című dolgozatával az első helyezést érte el, Mándra Andrea "A testvérféltékenység, mikor a nagyobbik gyermek eléri az iskoláskort" második, Linzenbold Gabriella "Hogyan valósul meg a nevelés a Piarista Nővérek otthonban" című dolgozatával harmadik lett.

A TDK mindig is népszerű volt az egyetemi hallgatók körében, ugyanis az anyagi juttatásokon kívül érdemi elismerésben is részesülnek, valamint további tanulmányaik folytatásában egy sikeres TDK nagy előrelépést jelent.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: