2009-05-18 15:03:42• hírek • Ferenczi Noémi

Tíz éves a tanítóképző

Idén tíz éves a Babes-Bolyai Tudományegyetem Lélektan és Neveléstudományi Karának Szatmárnémeti óvónő- és tanítóképző kihelyezett tagozata.

A szatmárnémeti óvónő- és tanítóképző szak 1999-ben alakult a közigazgatási karral együtt. A tíz éves évforduló megünneplésére pénteken kerül sor. Az ünnepélyes megnyitó délelőtt 10 órakor lesz, melyre meghívást kapott Magyari Tivadar, a kolozsvári rektorátus képviselője, egyetemi adjunktus, a hajduböszörményi óvónő- és tanítóképző képviselője, Bálint Péter, valamint a nyíregyházai óvónő- és tanítóképző rektor-helyettese, Tukacsné Károlyi Margit - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Végh Balázs Béla adjunktus.

Az ünnepélyes megnyitó után bemutatásra kerül a kar első tíz évének története, alakulása, melyről egy könyv is született. A tanárok és diákok által összeállított könyv címe Sodrásban 1999-2009. Még két könyv bemutatására fog sor kerülni: Változatok gyermeklírára, melyet a szatmáriak közösen készítettek a hajdúböszörményi főiskolával valamint a Nekünk sikerült című a könyvet, melynek írója Török Enikő.

 

A délután folyamán nyílt napot tartanak a tanítóképzősök, mely során bárki betekintést nyerhet a szak tevékenységeibe. Szintén délután kerekasztal beszélgetésre kerül sor, melyen a volt diákok részvételével oktatási kérdések kerülnek megvitatásra.

Az elmúlt tíz évben közel ezer diák végzett a szatmárnémeti óvónő- és tanítóképző szakon és körülbelül egyharmaduk dolgozik a szakmában, sokan külföldön. Aki nem a szakmában helyezkedett el az is megállta a helyét, a diplomáját szeret Európában elismerik.

A jövőben szeretnénk megtartani a jelenlegi képzési formákat, illetve újraképzéseket indítani, valamint mesterképző szakot oktatásszervezés, gyógypedagógia, pedagógiai kommunikáció profillal, melyek majd megkönnyítik a végzősök elhelyezkedését - tette hozzá Végh.


Végh Balázs Béla adjunktus ismertette az ünnepi programot
Végh Balázs Béla adjunktus ismertette az ünnepi programot


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: