2015-02-24 16:36:05• hírek • Kocsis Zoltán

Tíz bűncselekmény megoldása három hónap alatt

Három hónappal az üzembe helyezését követően máris több esetben tett jó szolgálatot Szatmárnémetiben a térfigyelőrendszer.

Az összesen hatvanhat kamerából álló rendszer kiépítését uniós pályázatból hajtotta végre az önkormányzat és tavaly október 2-án helyezték üzembe. Az év végéig eltelt három hónapban a helyi rendőrség 468 antiszociális tevékenységet, kihágást vagy bűncselekményt állapíthatott meg a rendszer segítségével, áll az intézmény kedden bemutatott éves beszámolójában.

Mindemellett a Szatmár Megyei Rendőrség a három hónap alatt 36 alkalommal kért ki különböző felvételeket, amelyek segítségével tíz különböző bűneset megoldásához járultak hozzá.

A rendszer hatékonyságát is tapasztalva a helyi rendőrség és az önkormányzat 2015-ben további 73 kamerával szeretné bővíteni a térfigyelő hálózatot. Az idei célok között szerepel továbbá egy koordinációs központ berendezése, valamint a munkatársak GPS-rendszerrel való ellátása.

A térfigyelő rendszer beüzemelése mellett a tavalyi év legfontosabb fejleménye volt, hogy a gépkocsiparkot sikerült három új járművel, három Daciával bővíteni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: