2017-06-21 08:45:18• hírek • Szatmár.ro

Titokzatos vásárlóról pletykálnak a Pannónia Szálló kapcsán

Az egykori Dacia Hotel megvásárlásának az ügye a polgármester legutóbbi sajtótájékoztatóján is szóba került.

Az egyik román nyelvű hírportál hozta nyilvánosságra, hogy állítólag egy titokzatos, magyarországi kötődésű cég venné meg a Szatmárnémeti egyik szimbólumának számító Pannónia Szálló épületét. A vásárlási szándékot a jelenlegi tulajdonos nem erősítette meg, mindenesetre az újságírók rákérdeztek az ügyre Kereskényi Gábor polgármesternél annak legutóbbi sajtótájékoztatóján.

Kereskényi sem tudta megerősíteni a vásárlási szándékot, ám elmondta: azt sem bánja, ha madagaszkári cég veszi meg a régi városközpontban található szállodaépületet, ha az komolyan gondolja a felújítást, az épület megmentését.

"Úgy gondolom, hogy a Szatmárnémeti ékkövének számító épület sorsát egy tőkeerős befektető tudja megmenteni, aki eredeti rendeltetése szerint fogja hasznosítani azt - azaz szállodát és éttermet működtet majd benne" - nyilatkozta a polgármester.

Sokakban felmerül, hogy a polgármesteri hivatal miért nem vásárolja meg a műemlék-épületet. A vásárlás maga hatalmas, több millió eurós befektetés lenne, ezután pedig további súlyos milliókat kellene költeni a felújításra. Az épületet aztán csak szállodaként kellene működtetni, ugyanis az emeletek beosztása is szinte csak ezt teszi lehetővé. Az önkormányzat pedig ilyesmivel nem foglalkozhat.

Kereskényitől azt is megtudtuk, hogy a jelenlegi tulajdonos ugyan nem sokat tett az állagmegőrzésért, de miután átvette az épületet, komolyan kezdett dolgozni az alap megerősítésén. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: