2019-12-05 08:18:50• hírek • Blikk.hu

Titokban hallgatták meg Gothár Pétert

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) rektorhelyettese a múlt héten a Fekete Péter államtitkárnak címzett levelében írta le, hogy a zaklatási botrányba keveredő rendező ellen etikai vizsgálatot folytatnak, amely során előbb Gothár hallgatóit, majd a rendezőt is meghallgatják.

A tegnapra meghirdetett esemény nagy sajtóérdeklődés mellett kezdődött, illetve kezdődött volna, ugyanis a nem hivatalosan közölt időpontot előbb egy órával halasztották, majd délutánra tolták.


Ekkorra már legalább tucatnyi újságíró várakozott az egyetem épülete előtt, de Gothár Péter csak nem tűnt fel. Később a Blikk munkatársa megtudta: teljesen más helyszínre költöztették a meghallgatást, valószínűleg a komoly sajtójelenlét miatt.


A magyar színházi és filmes életet és a közvéleményt is megrengető zaklatási ügy november 19-én robbant ki, amikor a Katona József Színház közölte: megvált egy munkatársától, miután az illető átlépett bizonyos erkölcsi határokat. Egy nappal később kiderült: maga Gothár Péter volt az a bizonyos munkatárs, igaz, feljelentés vagy rendőrségi ügy nem lett belőle. Mindenesetre a teátrum kirúgta, ezután pedig az SZFE is vizsgálatot indított. Ennek volt a következő állomása a szerdai meghallgatás, amelynek eredménye lapzártánkig nem derült ki. Az intézményben egyébként nem igazán volt beszédtéma a botrány: munkatársunk az egyetem több hallgatójával és munkatársával is beszélt, akik elmondták, a téma nem került elő a hallgatói csoportokban.


A Színházi Intézet egyik munkatársa pedig azt mondta, ő csak a lapokból értesült a botrányról, de pluszinformáció nem érkezett el hozzá, pletykákat sem hallott arról, hogy lett volna bármilyen folytatása az ügynek. Az egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke, Cserny Mihály elmondta, hozzájuk sem érkezett bejelentés.


– Mi a saját felületeinken, csatornáinkon végeztünk közvélemény-kutatást. Ezeken keresztül nem érkezett jelzés arról, hogy Gothár Péter etikai módon kifogásolhatóan viselkedett volna. Persze, az etikai bizottságnak lehetnek egyéb értesülései – mondta a HÖK-elnök.


Az egyetem vizsgálatára egyébként nemcsak a közvélemény, hanem filmes szervezetek is várnak, a Magyar Művészeti Akadémia ennek tekintetében dönt majd Gothár tagságáról.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: