2019-07-23 10:45:04• hírek • hirado.hu

Titokban adományozták el egy elhunyt nő holttestét

Gwenda Higgins lánya válaszra vár, miért ajánlották fel édesanyja holttestét angliai orvostudományi kutatás céljára a beleegyezése nélkül. A nyolcvanéves nő idén februárban hunyt el az angliai Essex megyében a Colchester Kórházban. Demenciában szenvedett, és agyvérzés végzett vele – olvasható a brit Mirror hírei közt.

Lánya, Nicola Wing röviddel az anyja halála után értesült róla, hogy a testét felajánlották. Wing idegességében azonnal körbetelefonálta az összes orvostudományi kart, mire rájött, hogy anyját a Norwich Orvostudományi Intézetbe szállították a Kelet-Angliai Egyetem (UEA) kampuszára. A nő azt mesélte, rossz előérzete volt, mikor elkérte a hivatalos iratokat a kórházban. A dokumentumot két nappal az idős nő halála előtt írták alá, de anyja kómában feküdt, így nem írhatta alá. Wing beszélt az egyetem munkatársával, aki gyanúsnak ítélte az aláírást, és azt tanácsolta, forduljon a rendőrséghez.
 

A nő azt is megtudta, hogy édesanyja hamvasztását július 10-re tervezték, mikor azonban a részletek miatt telefonált, tájékoztatták, hogy már végrehajtották a jelenléte nélkül. Olyan, mintha egy darab húsként kezelték volna. Én csak az édesanyám hamvait akarom – magyarázta a gyászoló asszony. Az idős nő testét feltételezhetően oktatási célból mutatták be az egyetem hallgatóinak, a Human Tissue Authority hatósága azonban szigorú irányelvekkel rendelkezik az átadás lebonyolításának folyamatáról. A hatóság maga nem fogad testeket vagy emberi szerveket, ezt különböző szervezeteken keresztül intézi, és nagy hangsúlyt helyez arra, hogy munkájukat jól szervezetten, a tisztességet megadva és a hozzátartozók kéréseit tiszteletben tartva végezzék.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: