2019-01-24 06:14:30• hírek • Blikk.hu

Titokban adományozta vagyona egy részét a rászorulóknak Andy Vajna

A 74 éves korában elhunyt filmmogul ott segített, ahol csak tudott: Andy Vajnának hatalmas szíve volt, vagyonából pedig gyakran nagyobb összegekkel segített azokon, akiknek szüksége volt rá. Egy rákos nő kezelésére például havi másfél millió forintot szánt.

Mint megírtuk, bár a hivatalos közlemény szerint régóta betegséggel küzdött, mégis nagy meglepetést okozott, amikor elragadta a halál Andy Vajnát (†74) vasárnap. A filmmogul nagy titokban tartotta, hogy bőkezűen adakozott vagyonából, sokszor állt jó ügy mellé támogatásával, egy rákos asszonyt például haláláig segített. A Bors úgy tudja, a nő kezelésére Andy Vajna másfél éven át havi másfél millió forintot adományozott, mert azt a rákos beteg asszony családja nem tudta finanszírozni.
 

A Bors információi szerint Andy Vajna egy szívkórháznak is rendszeresen adományozott vagyonából, de beteg gyermekek kezelését is segítette nagyobb összeggel. A lap úgy értesült, Andy Vajna kiadása meghaladta a tízmillió forintot havonta. Azt pedig, hogy halálával hány ember került kilátástalan helyzetbe, nem tudni pontosan.
 

A 74 éves korában elhunyt filmmogul sosem hirdette azt, hogy ismeretlen embereken is szívesen segít, nem akarta, hogy emiatt jobb színben tűnjön fel. Csak közvetlen környezete tudott erről, de Jaksity Kata műsorvezető is szemtanúja volt ennek.
 

– Timi már akkor segítette a munkánkat és azon keresztül az Értelmi Fogyatékosok Országos Szövetségének munkáját, amikor még senki sem tudta, hogy Andyvel van együtt. Tartós élelmiszercsomagokat vásárolt, és személyesen is eljött velünk ki­osztani azokat. Andy szintén Timinek köszönhetően besegített nekünk, amikor 2011-ben a családon belüli erőszak önálló törvényi tényállásáért gyűjtöttünk aláírásokat. Soha, egy percig sem hezitáltak, ha a jó ügy mellé kellett állni. Jöttek, és segítettek. Timi a mai napig támogatja a Sorslámpás Egyesületemet, amiért nagyon hálásak vagyunk – mondta a Borsnak Jaksity Kata.


További bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: