2011-06-22 09:21:38• hírek • www.blikk.hu

Titkos dokumentum menti meg Stohlt

Rácsok mögé kerül, vagy sikerül megúsznia a börtönt? Valószínűleg ez volt az a kérdés, amely ott zakatolt a Stohl András tárgyalásán részt vevők fejében.

A forró és zsúfolt tárgyalóteremben néha alig lehetett eldönteni, hogy könnyek vagy csak a verejték gördült le olykor a színész arcán, aki tegnap továbbra is igyekezett meggyőzni a bíróságot: megbánta, amit tett, és nem érdemel letöltendő büntetést. Mint ismert, Stohl tavaly ittasan okozott súlyos balesetet, terepjárójával több autóval is ütközött, négy ember sérült meg. Első fokon 2 év 4 hónapot kapott. Végül tegnap nem derült ki, börtönbe kell-e mennie: a bíró szeptemberre napolta el az ítélethozatalt.

Ennek oka részben egy negyvenoldalas szakértői jelentés kapcsán kialakult vita volt. Stohl ügyvédje, Ruttner György ugyanis egy olyan, eddig nyilvánosságra nem hozott dokumentumot terjesztett a bíróság elé, amely szerint egyrészt Stohl mégsem okozott maradandó sérülést áldozatának, Kaincz Pali bácsinak - márpedig a maradandó sérülés okozása volt az, amelyért a vádhatóság börtönbe küldte volna a színészt -, másrészt pedig Stohl a balesetkor elszenvedett agyrázkódásával kívánta igazolni azt a valóban nehezen magyarázható tettét, hogy lelépett a baleset helyszínéről, és nem várta meg a mentőket.


Stohl vallomást tesz - fotó: Blikk.hu
Stohl vallomást tesz - fotó: Blikk.hu


Az ügyvéd által a bíróságra beidézett ideggyógyász szakértő, dr. Nagy Ervin ez utóbbival kapcsolatban azt állította, hogy a baleset után Stohl fejsérülése és agyrázkódása miatt ködös állapotba került, és viselkedése gyermekivé vált. Ezért tántorgott, ezért volt zavaros a tekintete, ezért hívta fel telefonon élettársát, és kérte, mondja azt, ő vezetett. A szakértő szerint ugyancsak ez a magyarázat arra, hogy a színész elszáguldott a helyszínre érkező asszony autójával.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: