2009-04-01 19:02:55• hírek • Ferencz Noémi

Pályázatot nyertek

Az Erdélyi Kárpát Egyesület egy nyertes pályázat révén fogja megszervezni az idei Túrmenti  HagyományosTermékek Vásárát, mely most már nem egy, hanem két településen fog lezajlani - tájékoztatta Szatmár.ro-t Márk-Nagy János elnök.

A Helyi Termékek Vására idén harmadszor kerül megrendezésre. Az előző években is nagy népszerűségnek örvendő hagyományőrző rendezvényre valamikor a nyár végé kerül majd sor, kicsit más formában, mint ahogyan azt megszoktuk, ugyanis nem csak Túrterebesen, hanem Kökényesden is lesznek rendezvények. Az EKE összesen 12 ezer lej finanszírozást sikerült megszerezzen.

 

Mint ismeretes, a rendezvényen hagyományos ételeket és italokat sorakoztatnak fel a különböző településekről érkező meghívottak. Az érdeklődök a hagyományos ételek kóstolgatása mellett különböző népi mesterségekkel ismerkedhetnek meg, mindeközben színpadi produkciókat kísérhetnek figyelemmel. A jövőben szeretnének több települést bevonni a rendezvénybe egy nagyobb fesztivál keretében.

Márk-Nagy hozzátette, jelenleg is készül egy pályázat a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökséggel közösen. Ennek keretében az általuk gondozott természetvédelmi és Natura 2000-es területek menedzsment tervének elkészítéséhez szeretnének finanszírozást szerezni.

Ezeknek a menedzsment-terveknek az elkészítése kiegészülne egy környezeti nevelési programmal, mely keretében a természetvédelmi területek közelében lévő településeken tartanának ismeretterjesztő előadásokat - magyarázta az elnök.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: