2009-12-29 15:52:26• hírek • Parajdi Andrea

Magyar alprefektus lesz a megyében

Alprefektusi széket kapott a Szatmár megyei RMDSZ, a szövetség és a PD-L között létrejött koalíció eredményeképpen. Egyelőre még nem tudni ki foglalhatja el a felajánlott pozíciót, az RMDSZ még tárgyal a lehetséges jelöltekről - mondta lapunknak Csehi Árpád, a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke, megyei tanácselnök.

Szinte ropogott, még annyira friss volt a hír - mely szerint Szatmár megyében alprefektusi széket szerzett az RMDSZ a demokrata liberálisokkal kötött kormány-koalíció eredményeképpen - amikor Csehi Árpádot, a Szatmár Megyei RMDSZ elnökét arról kérdeztük, hogy véleménye szerint ki kaphatja meg a felkínált tisztséget.

A kérdésre egyelőre nincsen válasz, hiszen a szövetség tagjainak össze kell ülniük és elemezniük kell ki lehet az a tag, aki eleget tesz a prefektusi tisztség betöltéséhez szükséges kritériumoknak és aki leginkább alkalmas lenne erre a posztra. Csehi mint mondta az elkövetkezendő napokban egyeztetnek, és hamarosan nevesítik a jelöltjüket.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e az alprefektusi székből korábban „száműzött" Gáti István visszahelyezését a tisztségbe a helyi RMDSZ elnöke csak annyit válaszolt, hogy: bár ez is egy verzió lehet, mégis nagyobb valószínűséget lát arra, hogy Gáti továbbra is Bukarestben tevékenykedjen.

A két párt közti egyeztetések során arról született döntés, hogy öt prefektusi és tíz alprefektusi tisztséget tölthet be RMDSZ-es politikus. A kormánybiztosi pozíciók elosztásakor Szatmár megye is szóba jött, így a helyi szövetség joggal reménykedhetett abba, hogy esetleg prefektusi pozíciót kaphat.

Csehi Árpád egyelőre nem kívánta kommentálni, hogy a Szatmár megyei RMDSZ elégedett lehet-e a végül megkapott alprefektusi székkel, mint mondta mérlegelésbe akkor bocsátkozik csak, ha pont kerül a két párt közti egyeztetésekre, és tisztán lehet majd látni hány magyar intézményvezető és államtitkár lesz.


Még nem nevesítették ki kerülhet a visszakapott tisztségbe - tudatta Csehi Árpád.
Csehi Árpád egyelőre nem kívánta kommentálni, hogy a Szatmár megyei RMDSZ elégedett lehet-e a megkapott alprefektusi tisztséggel


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: