2009-02-06 11:40:44• hírek • Szatmar.ro

Tisztes vereség a házigazdák ellen

Lettország a harmadik harmadban törte fel a magyarok betonvédelmét.

A magyar férfi jégkorong válogatott remekül védekezve és helyzeteit jó arányban kihasználva 7-3 arányú vereséget szenvedett Lettország ellen a rigai olimpiai selejtezőn.

Két.A csoportos csapat csapott össze Rigában, az olimpiai selejtező-csoport második mérkőzésén, ám azzal az eltéréssel, hogy míg Magyarország évtizedek múltán jutott be az elitbe, addig Lettország szinte kirobbanthatatlan onnan.

Ennek megfelelően óriási hazai fölényben kezdődött a mérkőzés, amit jól mutat az első harmad végi 19-1-es kapura lövési arány, ám ez az eredményjelző táblán nem mutatkozott meg, ott ugyanis 1-1 állt. Ebből könnyű kiszámolni, hogy a magyar válogatott egyedüli lehetőségét értékesítette Ladányi Balázs révén. És ezzel vezettek is a vendégek, igaz, a lettek öt perc múlva egyenlíteni tudtak.

A második harmadik is önfeláldozóan és szervezetten védekező magyar csapattal kezdődött, ám ezt követően a lettek egy perc alatt kétszer is túljártak a bravúrok sorát bemutató Szuper Levente eszén. A két találtra Vas Márton válaszolt, majd egy újabb hazai gólt követően Svasznek Bence tartotta az egy gólos hátrányt.

Szuper Levente akció közben

A harmadik harmadban aztán elfogyott a magyar válogatott, lehet, fejben is elfáradtak a fiúk, mert 5-3-nál kettős emberelőnyben komoly szépítési lehetőség adódott, ám nem sikerült élni vele, a végén pedig a lettek két újabb góllal méltatlanul magas, négy gólos előnnyel zárták a mérkőzést.

A csoport másik mérkőzésén Ukrajna 3-2 arányban legyőzte Olaszországot.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: