2009-07-17 14:30:19• hírek • MTI

Tiszteletbeli konzul

Beiktatták tisztségébe pénteken Pánczél Zoltánt, Magyarország temesvári tiszteletbeli konzulját, akinek illetékessége Temes megyére terjed ki.

A tiszteletbeli konzult Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete iktatta be hivatalába. Az eseményen jelen volt Gheorghe Ciuhandu, Temesvár polgármestere, valamint a Temes megyei tanács vezetője is.

Az ünnepségen magyar és román részről egyaránt kiemelték, hogy Temesvár kiemelkedően fontos regionális központ, amely összeköti a szerbiai Vajdaságot, a dél-alföldi régiót és Nyugat-Románia leggyorsabban fejlődő körzetét.

A magyar állampolgároknak konzuli segítséget nyújtó tiszteletbeli konzul hivatala a Liszt Ferenc utca 6. szám alatt található.
A történelmi Bánság székvárosáról Temesvár polgármestere megjegyezte, hogy egy időben Magyarország fővárosa is volt. Ezzel is jelezte, hogy milyen fontos kapocsnak tartja a várost a román-magyar kétoldalú, illetve a román-magyar-szerb háromoldalú kapcsolatokban.

Pánczél Zoltán, a Fornetti Románia elnöke két évtizede fontos szereplője az üzleti, a társadalmi és a kulturális kapcsolatoknak, sok projekt, civil kezdeményezés ötletgazdája és végrehajtója.

A tiszteletbeli konzult elmondta: új tisztségében még lelkesebben és eredményesebben dolgozhat az európai szempontból is fontos határ menti régiók fejlődéséért. Megemlítette, hogy az idén Temes megye tölti be a Duna-Maros-Körös-Tisza Eurorégió soros elnöki tisztségét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: