2014-06-16 23:05:04• hírek • MTI

Müller és Németország kiütötte Portugáliát

Müller és a németek gólöröme
Müller és a németek gólöröme

Németország válogatottja a vártnál jóval fölényesebben, 4-0-ra nyert a portugál csapat ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának hétfői első mérkőzésén.

A történetének 100. világbajnoki meccsén fellépő német együttes kezdte aktívabban a játékot, s harci kedve hamar elnyerte jutalmát: a 11. percben Götzével szemben szabálytalankodtak, a jogosan megítélt büntetőből pedig az 50. válogatottságát ünneplő Müller a jobb alsó sarokba lőtt. Bár kósza portugál akciók is akadtak, főleg az aranylabdás Cristiano Ronaldo próbálkozott hiábavalóan, továbbra is a németek uralták a játékot. A 32. percben a támadóalakzathoz felzárkózó hátvéd, Hummels vette be nagyszerű fejessel az ellenfél kapuját egy szöget után, s a szünet előtti kegyelemdöfés gyanánt Müller másodszor is betalált. Kroos átadása jutott el ekkor Müllerhez, aki helyzetbe hozta magát, s a 11-es pont közeléből ballal lőtt - a labdába beleérő Patricio közreműködésével - a kapu jobb oldalába.

Portugália ekkor már 10 emberre fogyatkozott, hisz a 37. percben Pepe előbb kezével Müllert arcul lendítette, majd a földön ülő német fejét a fejével "megkoccintotta", a bíró pedig leküldte a pályáról.

A folytatás gyökeres fordulatot hozott, amennyiben odalett az addigi lendületesség: a portugálok nem tudtak újítani, a németek meg már nem akartak annyira hajtani. Így is lett volna módjuk tovább növelni a különbséget, de már rendre hibáztak, Ronaldóék pedig igazi helyzetig sem jutottak el. Az egyetlen kivételt a 78. perc jelentette, amikor a csereként beállt Schürrle beadásába Patricio csak beleütni tudott, a szemfüles Müller pedig harmadszor is eredményes volt.
A németek folytatták bevált gyakorlatukat, amennyiben ezúttal is - mint 1990 óta mindig - megnyerték világbajnoki nyitómérkőzésüket.

Németország szombaton Ghánával, míg Portugália az Egyesült Államokkal vasárnap éjjel találkozik a második fordulóban.

Németország-Portugália 4-0 (3-0)
gólszerzők: Müller (12., 45+1., 78.), Hummels (32.)
Németország:
Manuel Neuer - Jérome Boateng, Per Mertesacker, Mats Hummels (Shkodran Mustafi, 73.), Benedikt Höwedes - Philipp Lahm, Sami Khedira - Toni Kroos, Mesut Özil (André Schürrle, 63.), Mario Götze - Thomas Müller (Lukas Podolski, 82.)
Portugália: Rui Patricio - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao (Andre Almeida, 65.) - Miguel Veloso (Ricardo Costa, a szünetben), Raul Meireles - Cristiano Ronaldo, Joao Moutinho, Nani - Hugo Almeida (Éder, 28.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: