2011-11-28 18:50:13• hírek • Kocsis Zoltán

Tisztázná a filharmónia helyzetét a polgármesteri hivatal

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal megtenné a szükséges jogi lépéseket annak érdekében, hogy a filharmóniának otthon adó épület tulajdonviszonya végre rendeződjék. Erről Ilyés Gyula polgármester beszélt hétfői sajtótájékoztatóján, a városi tanácsnak pedig kedden kell szavaznia róla.

A Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia épülete gyakorlatilag a Dacia hotel egy része. A telekkönyvekben ennek megfelelően nem is rendelkezik saját iktatószámmal. Ezt szeretné megváltoztatni a polgármesteri hivatal és amennyiben a városi tanács kedden rábólint, akkor elindulhat a jogi eljárás, aminek a végén a Filharmóniát külön épületként telekkönyvezhetnék.

Amikor az 1950-es évek második felében az állam kisajátította az épületet, a két résznek még nem volt külön funkciója, így külön státusa sem, magyarázta Ilyés. A filharmónia a 70-es években lelt otthonra az ingatlan egyik részében és ettől funkcionálisan is elkülönült az egykori Pannónia-hoteltől.

A telekkönyvekben azonban ennek a szétválásnak semmiféle lenyomata nincs és ezt szeretné most orvosolni a polgármesteri hivatal. „Ez egy hosszú jogi labirintus lesz, de tisztáznunk kell végre az egyik legfontosabb kulturális intézményünk épületének helyzetét", jelentette ki Ilyés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: