2012-06-26 18:36:06• hírek • Kocsis Zoltán

Tisztán magyar városvezetés Sárközújlakon

Piricsi Artúr, Sárközújlak polgármestere
Piricsi Artúr, Sárközújlak polgármestere

Kedden délután megalakult Sárközújlak városi tanácsa, az újonnan megválasztott polgármester és a tanácsosok letették az esküt. A döntéshozó testület megszavazta az új alpolgármester személyét is.

Kedden dugig megtelt az iskola nagyterme Sárközújlakon. Szatmár megye negyedik legnagyobb városában tarolt az RMDSZ a június 10-i helyhatósági választásokon: Piricsi Artúr több mint ezer szavazat különbséggel verte meg az eddigi polgármestert, Sebesi Jánost, míg a magyarság érdekképviseleti szervezete összesen tíz tanácsost delegál a városi tanácsba.

Előző azért nagy szó, mert az előző polgármester négy mandátumon keresztül vezette a várost, kis túlzással a politikai paletta valamennyi szereplőjének a színeiben. Utóbbinak köszönhetően pedig a városi tanácsban az RMDSZ-nek abszolút többsége van, mivel rajta kívül a Szociál-Liberális Szövetség (USL) három, a Demokrata Liberális Párt (PDL) és a Dan Diaconescu Néppárt (PP-DD) pedig egy-egy  tanácsosi helyet szerzett.

A döntéshozó grémium tagjai kedden megszavazták az alpolgármester személyét is, a tisztséget a következő négy évben Szabó Ignác RMDSZ-es tanácsos látja majd el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: