2020-05-07 11:02:58• hírek • Bede Emőke

Tiszta vizet öntött a rendőrség a pohárba: ezért bírságolták meg az alsószopori fiatalembert

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

A szerdai nap során a helyi médiában megjelent egy hír, mely szerint a rendőrség még április 20-án megbírságolt egy alsószopori fiatalembert, aki a 112-es segélyhívón több, a katonai rendeleteket áthágó fiatalról tájékoztatta a hatóságokat, mondván, maszk és gumikesztyű nélkül csoportosulnak. A rendőrök kiszálltak a helyszínre, ám a bírságot végül maga a bejelentő kapta, saját bevallása szerint indokolatlanul.

A román nyelvű híroldalon megjelent cikk természetesen a rendőrség figyelmét sem kerülte el, ezért csütörtökön egy részletes közleményben ismertették, mi is történt azon az ominózus napon. A tájékoztatás szerint április 20-án egy 21 éves alsószopori fiatalember rövid időn belül többször is tárcsázta az egységes segélyhívót, hogy arról értesítse a hatóságokat, a településen több személy is megsértette a katonai rendeleteket. A telefonáló azonban sem ezen személyek pontos helyét, sem a rendeletek megsértésének módját nem pontosította a bejelentésben.
 

A telefonhívások nyomán a tasnádi rendőrök vonultak ki Alsószoporra, ám a vizsgálatok során nem találtak egyetlen olyan személyt sem, aki legalább többé-kevésbé megfelelne a fiatalember által leírtaknak. Ennek okán a rendőrök azonosították a telefonálót, akiről kiderült, hogy a 112-es segélyhívó diszpécserének hamis személyazonossági adatokat adott meg, mi több, ittas állapotban volt a hívás pillanatában. Mindezeket figyelembe véve a rendőrök úgy döntöttek, hogy az illetőt megbírságolják az egységes segélyhívó többszöri, indokolatlan tárcsázása miatt. A rendőrség tájékoztatása szerint a bírság 4 000 lej volt, melynek értéke 15 napon belüli befizetés esetén 1 000 lejre, tehát a kiszabható minimum felére esik.


A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség ismételten felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a 112-es egységes segélyhívót csak indokolt esetben, azaz vészhelyzetben szabad tárcsázni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: