2008-06-12 09:56:50• hírek • Szatmar.ro

Megnőtt a hazai sörfogyasztás

988445_pint_of_bierAz elmúlt év adatai alapján 1 főre csaknem 90 liter sör tehető.

Jelentősen megnőtt Románia sörfogyasztása az elmúlt évben. A 2006-os adatok 81 literéhez képest, 2007-ben 89 liter sör jut egy állampolgárra - jelentette be Mihai Ghyka, a Romániai Sörgyártók Szövetségének elnöke.

A sörfogyasztásban észlelhető növekedési tendencia egyrészt az életszínvonal emelkedésének tudható, másrészt annak, hogy ország szinten egyre nagyobb a kínálat és a gyártók is egyre többet fektetnek reklámba. De nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy Romániában a sör számít a legolcsóbb alkoholnak.

A gyártók szerint a sörfogyasztás idén tovább fog növekedni és így elérheti a 95 litert lakosonként. Románia azonban már így is megközelíti a sörfogyasztásban nagy tradíciókkal bíró országok szintjét. 2007-ben a Sörgyártók Szövetségének tagjai 250 millió eurót fizettek az állami költségvetésbe.

Az egy állampolgárra jutó elfogyasztott sörmennyiség szempontjából a Cseh Köztársaság vezet, évi 160 literrel, őt követi Németország, évi 116 literrel, a harmadik Ausztria 108 literrel, majd Anglia áll a negyedik helyen 92 literrel.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: