2014-04-16 16:10:12• hírek • Szatmár.ro

Tippek szájról szájra

A száj nagyon sok titkot elárul rólunk anélkül, hogy szóra nyitnánk. Éppen ezért érdemes nagyobb figyelmet fordítani az ápolására és a sminkelésére egyaránt. Sokatmondó, kifejező és nagyon érzéki tud lenni. A száj alapján kideríthetjük, hogy kivel állunk szemben. Íme egy kis ajaktan:

Megfigyeléseink közepette Cesare Lomroso arckaraktereológus elméleteire is alapozhatunk.

A közízlésnek megfelelő ideális száj: telt, egyforma vastagságú és közepes méretű, sarkaik fölfelé ívelnek, természetes fényűek és hézag nélkül záródnak. A női ajkak lágyak, a férfiaké pedig határozottak, de nem kemények. Hölgyeim figyelem, erős nemi késztetésre utal, amennyiben egy férfinak kiálló felső ajka van.

A nagy száj: nagyvonalúságról, az élvezetek mohó habzsolásáról vagy fejlett humorérzékről tanúskodik.

A kicsi száj: titoktartó, de az önimádat és a kicsinyes gondolkodás is feltételezhető.

A keskeny száj: kemény, hidegen számító jellemet takar vagy görcsös zárkózottságot.

A telt húsos száj: kitárulkozó, érzéki, mindenre kíváncsi.

A feltűnő, égővörösre rúzsozott száj: tetszeni akar és uralkodni.

A festetlen száj: őszinte, becsületes, de az is lehet, hogy egyszerűen csak hanyag, nemtörődöm.

Az ápolt, okosan hangsúlyozott száj: a formájától függetlenül is kifejező, vonzó és nőies.

Különösen most, a nyár közeledtével célszerű bevetni a szájszépítészeti trükköket. A gyakoribb társasági összejövetelek megkívánják az alkalmi ruhával együtt felöltött sminket, és ennél nemcsak a szem, hanem a száj festése is rendkívül lényeges. Már csak azért is, mert a festéssel korrigálhatjuk a száj fogyatékosságait.

A keskeny száj: a legideálisabb szájforma, de segíthetünk rajta kontúrceruzával úgy, hogy kicsivel az eredeti ajakszélek fölött húzzuk meg a száj új vonalát, majd a rúzst finoman összedolgozzuk a kontúrral. Arra vigyázzunk, hogy a rúzs sehol nem lépheti át a kontúrvonalat. Minél világosabb rúzst használunk, annál kevésbé feltűnő a szájvonal helyreigazítása. Néha még az is elég, ha csak az alsó ajkakat vastagítjuk.

A normális száj: az arányosan formázott száj, külön adomány. Festhetjük bármilyen színűre, de az is elég, ha kontúrceruzával körberajzoljuk és színtelen szájfénnyel bekenjük, hogy szépen csillogjon. Ebben az esetben a száj eredeti formáját ne változtassuk a kihúzással.

A telt száj: húsos és nagy szájból lefaragni elég nehéz, bizonyos esetekben felesleges is. Elég, ha kontúrceruzával egészen kicsit keskenyítjük a szájvonalat. Ennél a szájtípusnál legelőnyösebb a mélyvörös szín és a matt felület. Lényeges, hogy a kontúrceruza egy árnyalattal legyen erősebb a rúzsnál. A színek összemosását papír zsebkendővel végezhetjük úgy, hogy többször rányomkodjuk az ajkunkra.

Az utolsó simítás mindég nagyon fontos: szép és tartós lesz a szájsmink, ha a rúzst ecsettel rakjuk fel, majd kevés arckrémmel összedolgozzuk. Hatásos csodafegyver a szájpúder is. A színek lágyabbak lesznek a púdertől, amely egyúttal aranyló csillogást kölcsönöz a szájnak, és előnye, hogy természetes hatású.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: