2005-07-31 12:17:03• hírek • Szatmár.ro

Tippek allergiásoknak

220507311.jpgNéhány extra tipp arra vonatkozóan, hogy hogyan csökkentsük az allergiás reakciókat.  

Bár óriási kampány folyik a parlagfű írtása érdekében, gyanítom sajnos így is marad még elég. Az allergiásokra pedig ez a legveszélyesebb. Ha megszüntetni nem is, de csökkenteni lehet az allergiás reakciókat. Néhány extra tipp.

A súlyos allergiások már beadatták maguknak tavasszal az injekciót, a kevésbé, azaz nem mindenre allergiásoknak pedig kéznél van a gyógyszer, az orrcsepp, szemcsepp.

Ám van néhány természetes módja is, amivel csökkenthetjük az allergiás reakciókat.

Néhány extra tipp:

1.) Ha egyébként is szokott, akkor tartson most rendkívülit, aki pedig még nem tette meg, annak itt az idő, hogy tartson egy salaktalanító kúrát: léböjtöt, kólón-hidroterápiát, tisztító teakúrát!

2.) Kánikula ide, nyári meleg oda: stabilizálja immunrendszerét rendszeres szaunázással!

3.) Zuhanyozzon naponta többször, ahányszor csak teheti. Nemcsak hűsít, hanem a bőrre a porral együtt tapadó pollenektől is megszabadulunk.

4.) Még ha nem tört ki rajtunk a szénanátha, akkor is gyakran fújjunk orrot, tisztítsuk orrunkat tengeri sóból készült spray-vel, ami recept nélkül kapható a patikában.

5.) A kezdődő allergiás, szénanáthás tüneteket jól enyhíti a hársfatea, vagy a gyógynövény boltokban kapható meghűlés elleni gyógytea.

A tartós szteroidkezelés gyakran igen sok mellékhatást okoz. Ezért, ha esetleg meg nem is szűnik, csak enyhül az alternatív terápiákkal az allergia, vagy a gyógyszerek adagja csökkenthető, már érdemes volt alkalmazni. 

Életforma.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: