2013-12-23 15:42:17• hírek • Szatmár.ro

Tippek a jó közérzetért

Olykor csodákra vágyunk és arra várunk, hogy valaki megtegye helyettünk a szükséges lépéseket. Pedig a megoldás a kezünkben van. Néhány egyszerű tipp segítségével kellemesebbé teheted a közérzeted és jobban érezheted magad a bőrödben. Ha fokozatosan beiktatod az életedbe és csak napi egyet fogadsz meg, már akkor is jobban érezheted magad.

1. Kapcsolódj ki: ez alapkövetelmény. Egy fárasztó, stresszel és munkával teli nap után próbálj meg valami levezető módszert találni magadnak. Menj el hetente egyszer szórakozni, feledkezz meg mindenről és mindenkiről.

2. Fogyassz sok zöldséget: az egészséges táplálkozás egyik alappillére, ha sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztunk. Ezzel mindenki tisztában van. Már a gyerekek is tudják, hogy ezek a vitamin és ásványanyag-bombák milyen fontosak.

3. Fogyassz sok folyadékot: a megfelelő mennyiségű víz, tea vagy gyümölcslé bevitelen kívül, nyugodt szívvel megengedhetsz magadnak napi egy pohár vörösbort, mert ez bizonyítottan csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

4. Sétálj: az egyszerű gyaloglás is segíthet abban, hogy jobban érezd magad a bőrödben. Legalább naponta egy órát, ettől nemcsak az izmaid erősödnek, de levezetheted az egész napos feszültséget is.

5. Olvass: hangulatodnak megfelelő könyveket vagy akár esténként meséket, ha van gyereked, ha meg nincs akár saját magadnak. Hidd el, ezeken felnőttként is jól tudsz szórakozni, ráadásul segít ellazulni és optimizmussal tölt fel, hiszen a jó végül elnyeri jutalmát. Ez pedig segítségedre lehet abban, hogy saját életed is más szemszögből lásd.

6. Higgy: valamiben vagy valakiben. Ez könnyebben átlendíthet az életedben felbukkanó holtpontokon. Hagyd olykor a rideg valóságot, és a tényeket, tapasztald meg a spirituális világ szépségét.

7. Becsülj meg: mindenféle ételt, ne bélyegezd károsnak vagy hasznosnak őket. Ne feledd, hogy sokoldalú táplálkozással biztosítod a szükséges tápanyagokat. Csokit enni sem bűn, de csak mértékkel. Becsüld meg azokat az embereket, akik meghatározó szerepet töltenek be az életedben.

8. Szeress: valakit, tölts több időt a pároddal, a gyerekeiddel, a szüleiddel stb. Tanulmányok bizonyítják, hogy azok az emberek, akik időt áldoznak szeretteikre, tovább élnek és kevesebbet betegeskednek.

9. Nevess sokat: nézd az életet a humoros oldaláról, olvass vicceket, meséld el őket másoknak, hallgasd meg az ő vicceiket, törj ki együtt velük hangos kacagásban. Hallgass kabarét, légy büszke a nevetőráncaidra.

10. Légy derűlátó: ez nem jelenti azt, hogy csak a dolgok jó oldalát kell észrevenned, de a nehéz helyzetekben jól jöhet, ha optimizmusodra hagyatkozol. Ha derűalátátó vagy, könnyebben elérheted, hogy jobb közérzeted legyen.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: