2012-03-05 18:46:03• hírek • Szatmar.ro

Két héttel a szezonnyitó előtt bemutatkozott a Marussia és a HRT is

Alig két hét van hátra a Formula1 2012-es szezon melbourne-i nyitányáig, hétfőn pedig végre a Marussia és a HRT is bemutatta autóit. Az MR01 és az F111 egyenesen a nagydíjon debütálhat.

A tavaly Virgin néven szereplő istálló jogutódja az orosz sportautómárka Marussia nevét vette fel idén. A versenygépeket az angol Cosworth motorjai hajtják majd meg, a karosszéria tervezésénél pedig a McLaren szélcsatornáját használták fel. Talán nem véletlen, hogy a konstruktőrként nyolcszoros világbajnok csapat mellett a Marussia az egyetlen, amely nem lépcsőzetesen alakította az autója orrészét.

Ezzel azonban véget is ér a párhuzam az újonc és a sztárcsapat között: a piros-feketében pompázó oroszok ugyanis nem a legjobb előjelekkel vágnak neki a szezonnak. Egy héttel ezelőtt még azért hallattak magukról, mert megbuktak a törésteszten. Ennek következtében nem vehettek részt az utolsó, barcelonai kollektív tesztnapokon sem.

Ez azt jelenti, hogy pár kilométert leszámítva a német Timo Glocknak és az újonc francia Charles Picnek csak a Melbourne-i Nagydíjon lesz alkalma megismerkedni autóikkal.

Hasonló cipőben jár a HRT is. A tavaly még Hispania Racing F1 Team néven szerepelt istálló szintén megbukott a törésteszten és lemaradt az összes kollektív tesztnapról. Ennek ellenére hétfőn, Barcelonában kifutott az új autó, az F111. A spanyol Pedro de la Rosa és Narain Karthikeyan szintén Melbourne-ben ismerkedhet valenciai központú istálló autóival. Amelyekről ugyan szintén "hiányzik" a lépcsőzetes orr, az első kerekek felfüggesztésénél viszont hirtelen elkezd csökkenni a karosszéria magassága.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: